Europese verkiezingen 2024

Campagneaftrap Europese verkiezingen

24 april 2024 DWARS Landelijk 19:30 (inloop vanaf 19:00) PERRON-3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen (Noord-Brabant) Zie details

Panelgesprekken DWARS

25 mei 2024 DWARS Landelijk 13:00 tot en met 17:00 Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam Zie details

Wie zijn de kandidaten?

Catarina streeft naar een Europa dat er is voor al haar inwoners en goed omgaat met de aarde. Geboren op de Azoren, Portugal, is ze nu 27 jaar oud en woont ze in Hilversum. Naast haar mooie plannen voor een eerlijk en groen Europa is ze van plan om jongeren te vertegenwoordigen in Europa, want dat gebeurt nu helaas nog niet genoeg.

Ik ben Catarina, kandidaat #10 op de GroenLinks-PvdA lijst voor de Europese verkiezingen. Als jongste kandidaat op de lijst ben ik jong genoeg om beter te weten. Om te weten dat de klimaatcrisis de grootste bedreiging is voor onze toekomst. Om te weten dat extreemrechts zal blijven proberen onze rechten en vrijheden te ondermijnen. Om te weten dat de vrede en democratie niet vanzelfsprekend zijn.

Verandering heeft een stem nodig. Dus ga stemmen!

Degenen die worden gekozen om plaats te nemen in het Europees Parlement zullen een rol spelen in het vormgeven van onze toekomst. Ik wil mijn stem laten horen om op te komen voor wat echt belangrijk is. Om te werken aan een rechtvaardige klimaattransitie waarin we alles op alles zetten en niemand achterlaat. Om te vechten voor een economisch systeem dat de planeet en mensen boven winst stelt. Om op te komen voor de rechten van vrouwen en de LHBTQIA+ gemeenschap. Om op te komen voor een menselijker systeem voor migranten en asielzoekers. Om te werken aan een sterk, vreedzaam en democratisch Europa. Kortom: om te vechten voor een mooie toekomst voor de volgende generaties.

Kenville is geboren en getogen op het eiland Curaçao en woont nu in Rotterdam. Op beide plekken heeft hij geleerd hoe belangrijk het is dat iedereen gehoord wordt. Hij hoopt dan ook in de Europese Unie ervoor te zorgen dat niemand vergeten of achtergelaten wordt.

Ik ben Kenville, kandidaat #18 op de GroenLinks-PvdA lijst voor de Europese verkiezingen. Als student bestuurskunde begrijp ik de uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd.

Ik geloof sterk in Europa’s rol bij het aanpakken van uitdagingen zoals de klimaatcrisis, duurzaamheid, de woningcrisis en ongelijkheid. Tegelijkertijd worden de belangen van jongeren in Europa te weinig gehoord en wordt er te weinig rekening gehouden met onze toekomst. Met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar voor Europarlementariërs, is het ook niet heel verbazingwekkend dat onze belangen vaak over het hoofd worden gezien.

Ik vraag vandaag jouw steun en stem. Brussel lijkt misschien ver weg, maar het beïnvloedt ons dagelijks leven meer dan je denkt. Jongeren moeten een stem hebben in het vormgeven van ons toekomstig Europa. Momenteel zijn slechts 2% van de Europarlementariërs jonger dan 30 jaar, maar wij zijn 100% de toekomst van Europa. Daarom wil ik werken aan het verhogen van de Erasmus+ beurs voor hbo-, wo- en mbo-studenten, het erkennen van diploma’s in alle lidstaten en het vergroten van jongerenparticipatie in EU-voorstellen.