Voorzitter

Commissie Inclusie, Emancipatie en Diversiteit

Yiska den Breejen

Secretaris

Commissie Inclusie, Emancipatie & Diversiteit

Fenna Coumans

Inclusie, Emancipatie en Diversiteit

Commissievoorzitter: Yiska den Beerjen, voorzitter.ied@dwars.org

Commissiesecretaris: Fenna Coumans, secretaris.ied@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


DWARS vindt dat iedereen, zowel binnen als buiten Nederland, het verdient om gelijke rechten en kansen te hebben. Van kleine tot grote groepen, DWARS is er voor iedereen. Het is aan de commissie Inclusie, Emancipatie en Diversiteit om zich daarmee bezig te houden.

We zijn dan ook een actieve groep vol diverse ideeën en discussie. Zo houden we maandelijks vergaderavonden, waarin de commissieleden de agenda bepalen. Deze avonden zijn ideaal om interessante gesprekken te bevorderen en zijn bovendien ook heel leerzaam. We vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt en hun ei kwijt kan binnen de groep. Gelijkwaardigheid en respect staan bij ons daarom ook hoog in het vaandel.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn intersectionaliteit; feminisme, inclusie of bijvoorbeeld LHBTI+ emancipatie. Vaak haken we ook in op de actualiteiten, die in de vergaderingen ook worden besproken. De vergaderdata worden meestal in de commissie-groepsapp besproken en doorgegeven. Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van een vergadering of ook lid wil worden van de groepsapp, kun je ons bereiken via de e-mailadressen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! Heb je interesse om een keertje langs te komen of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar voorzitter.ied@dwars.org.