Onderwijs

Commissievoorzitter: Daan Bos, daan@dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Nol van Gerven, nol@dwars.org
Secretaris: Roeland Voorbergen, roeland@dwars.org

De Commissie Onderwijs houdt zich bezig met onderwijs, van basisonderwijs tot vakopleidingen tot de universiteit. In de vergaderingen worden de actualiteiten uit onderwijsland besproken. Daarnaast houden we ons gedurende meerdere vergaderingen bezig met een breder thema, dat we afsluiten met een evenement, opiniestuk of andere activiteit. Recent zijn Tweede Kamer-onderwijswoordvoerders Zihni Özdil en Lisa Westerveld van GroenLinks op bezoek geweest om met ons te praten over onderwijs.

Dit is wat we doen

Op het moment is de commissie bezig met een project over onderwijsvormen in Nederland. Gedurende een langere periode doen we onderzoek naar tien onderwijsvormen, door op bezoek te gaan en literatuur na te slaan. Onze ervaringen publiceren we in OverDWARS. Uiteindelijk sluiten we het project af met een eindartikel. Daarin zoeken we naar de kernwaarden van het onderwijs, die alle vormen op hun eigen manier tot uitvoering brengen. Zo zullen wij een visie vormen op hoe het ‘ideale onderwijs’ eruit zou zien.

Draag bij!

Vind jij het leuk om met andere DWARS’ers over onderwijs te discussiëren en onze visie over dit belangrijke onderwerp uit te diepen, stuur dan even een berichtje naar onderwijs@dwars.org en sluit aan bij een vergadering van deze commissie!

Eerstvolgende vergadering: donderdag 22 februari

verdere vergaderdata

  • woensdag 7 maart
  • vrijdag 23 maart
  • donderdag 5 april
  • woensdag 11 april

Vergaderdata zijn onder voorbehoud!

/array(1) { ["afdeling"]=> string(5) "alles" }