Voorzitter

Commissie Onderwijs

Huub van der Meulen

Secretaris

Commissie Onderwijs

Veerle Tielemans

Commissievoorzitter: Huub van der Meulen, voorzitter.onderwijs@dwars.org
Meedoen aan de commissie? Je kan Huub appen of bellen via 0681600528.

Commissie secretaris: Veerle Tielemans, secretaris.onderwijs@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Elise Renkema, elise@dwars.org


De Commissie Onderwijs houdt zich bezig met vrijwel alles over onderwijs! Van basisonderwijs tot vakopleidingen tot de universiteit, alles komt aan bod. In de vergaderingen richten we ons op zowel actualiteiten als langlopende projecten. Een groot project waar we ons nu al een tijdje mee bezighouden is het brede brugklas onderwijs! Daarnaast is het jaar ook net begonnen dus zijn we weer opnieuw aan het ontdekken waar we het over willen hebben.

Dit is wat we doen;

Vorig jaar zijn we begonnen met een project over het brede brugklas onderwijs. Dit jaar gaan we daar mee verder maar we willen als commissie ook nieuwe onderwerpen aan bod laten komen. Zo hebben we al gesproken over toelatingseisen in het onderwijs en is er veel interesse voor inclusiviteit en kansen ongelijkheid binnen het onderwijs. Hierin is het streven deze problemen behapbaar te maken, maar ook richting realistische oplossingen voor deze problemen te gaan. Met de commissie reflecteren wij ook op het onderwijs in Nederland en denken we na over wat er mis is en hoe het beter kan.

Doe mee!

Vind jij het leuk om met andere DWARSers over onderwijs te discussiëren en onze visie over dit belangrijke onderwerp uit te diepen? Stuur dan een mailtje naar onderwijs@dwars.org of app Huub via 0681600528. Je bent namelijk altijd welkom om een commissievergadering bij te wonen.

Ook nu tijdens COVID-19 gaan we gewoon door met vergaderen! Het zullen hybride of volledig online vergaderingen zijn. Dus mail vooral als je geïnteresseerd bent.