Voorzitter

Commssie Onderwijs

Sanne Endeman

Secretaris

Commissie Onderwijs

Rik Bresters

Commissievoorzitter: Sanne Endeman, voorzitter.onderwijs@dwars.org

Commissie secretaris: Rik Bresters, secretaris.onderwijs@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Anne Wentink, anne@dwars.org


Onderwijs legt dé basis voor een toekomst waarin je volledig kunt meedraaien in de maatschappij. de Commissie Onderwijs houdt zich bezig met vrijwel alles over onderwijs, van basisonderwijs tot vakopleidingen tot de universiteit, alles komt aan bod. In de vergaderingen richten we ons op zowel actualiteiten als langlopende projecten. Een groot project waar we ons nu al een tijdje mee bezighouden is ons ideale beeld van een middelbare school. Daarnaast is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën, onderwerpen en projecten.

Dit is wat we doen;

Vorige jaren hebben we een visiestuk geschreven over brede brugklassen en een activiteit georganiseerd over veiligheid in het onderwijs. Dit jaar hebben we ons al bezig gehouden met onze ideale middelbare school. De komende tijd gaan we bezig met de mentale gezondheid in het onderwijs. We zijn aan het kijken naar ideeën en mogelijkheden voor het organiseren van een activiteit en we bespreken alles wat er speelt in de politiek over onderwijs. Hierin is het streven deze problemen behapbaar te maken, maar ook richting realistische oplossingen voor deze problemen te gaan. Met de commissie reflecteren wij ook op het onderwijs in Nederland en denken we na over wat er mis is en hoe het beter kan.

Doe mee!

Vind jij het leuk om met andere DWARSers over onderwijs te discussiëren en onze visie over dit belangrijke onderwerp uit te diepen? Stuur dan een mailtje naar onderwijs@dwars.org. Je bent namelijk altijd welkom om een commissievergadering bij te wonen.

We vergaderen elke twee weken op donderdag. Om en om vergaderen we fysiek op het dwarspand in Utrecht en online. Mail vooral als je geïnteresseerd bent!