FYEG

DWARS is lid van de Federation of Young European Greens (FYEG). De FYEG is een Europese koepelorganisatie van politieke jongerenorganisaties en jongerenafdelingen van NGO’s.

De FYEG organiseert seminars, acties en publiceert artikelen en persberichten. Daarnaast heeft de FYEG ongeveer tien actieve werkgroepen die vergaderen via Skype. Een overzicht van activiteiten en van de werkgroepen van de FYEG kun je terugvinden op haar website. Heb je interesse in een FYEG-activiteit? Stel je vraag dan aan Remco, internationaal secretaris, via remco[at]dwars.org.

Naast de FYEG is DWARS ook lid van de Global Young Greens, de overkoepelende organisatie van alle jonge groene wereldburgers. Ook zij zijn bezig met het opzetten van werkgroepen en organiseren zo nu en dan congressen. Kijk voor meer informatie hier.

_____________________________________________________________________________________

Stageplaats voor DWARS’er bij ‘Cooperation and Development Network Eastern Europe (CDN)’ in Belgrado, Servië

Ben jij op zoek naar een internationale stageplek met een politiek en groen tintje? Dan is deze stage bij CDN in Belgrado, Servië misschien iets voor jou!

Het Cooperation and Development Network Eastern Europe (CDN) is een samenwerkingsverband van groene jongerenorganisaties in Oost-Europa. De steun en activiteiten van CDN worden zeer gewaardeerd door organisaties in dit deel van Europa die vaak weinig budget of training hebben.

Waar?
Het kantoor van CDN bevindt zich in Belgrado, Servië. Je zult daar samenwerken met twee medewerkers genaamd Sopho & Özgecan. Tijdens je stage kan het zijn dat je wordt gevraagd mee te gaan naar projecten in andere landen in de regio.

Wanneer?
De duur van de stage zal drie maanden zijn. De reden hiervoor is dat je in Servië kan verblijven zonder visum voor maximaal drie maanden. Je zult begin september beginnen en de exacte datum in overleg met CDN.

Wat?
CDN organiseert trainingen en activiteiten voor haar lidorganisaties in landen waar ze actief zijn. Jij zult helpen bij het opzetten en organiseren van deze projecten. Daarnaast is het voor CDN belangrijk dat je je ervaringen bij DWARS meeneemt en meedenkt hoe die CDN kunnen verbeteren. Sopho en Özgecan zullen je alles leren over hun werk bij CDN. Je zult leren over samenwerking in dit bijzondere deel van de wereld en hoe zij groepen gemotiveerde jongeren helpen groene organisaties in hun landen te laten slagen.

Hoeveel?
Je zult een toelage krijgen van 500 euro per maand voor huur en kosten voor levensonderhoud (ruim voldoende in Servië). Ook zullen je reiskosten vanuit Nederland naar Belgrado en weer terug vergoed worden. Dit zal niet door DWARS betaald worden, maar door ‘Democracy Development Abroad (DDA)’. Dit is een stichting van GroenLinks die groene organisaties, bewegingen en partijen ondersteunt in niet-EU landen in en rond Europa.

Wie?
Je bent een gemotiveerde DWARS’er die geïnteresseerd is in internationale samenwerking en jongerenbewegingen. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met het organiseren van evenementen en een redelijke kennis van DWARS bezit. Je bent niet bang om soms uit je comfortzone te stappen en kunt flexibel omgaan met veranderingen in plannen. Je staat open voor het leren van nieuwe dingen, maar neemt ook het initiatief wanneer er al een goed idee ligt. Ten slotte heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

Hoe?
Klinkt dit als een stage voor jou? Solliciteer dan door je cv en motivatiebrief van max. 1 A4’tje (beiden in het Engels) op te sturen naar international@dwars.org op uiterlijk 9 juli. Geef in je mail ook aan welke van de twee perioden je beschikbaar bent (liefst zo specifiek mogelijk met data). Mocht je al begin juli willen beginnen, stuur dan zo snel mogelijk je brief en cv, want bij geschiktheid kunnen we dan al een gesprek (evt. met CDN) plannen.
Na je sollicitatie hoor je zo snel mogelijk van onze Internationaal Secretaris en word je eventueel uitgenodigd voor een (bel)gesprek (afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten).

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen! Specifieke vragen aan CDN kunnen doorgegeven worden. Maar ook als je niet zeker weet of je voldoet aan het profiel en twijfelt om te solliciteren, mag je daar natuurlijk ook vragen over stellen!