DWARS Academy

DWARS Academy logo

De DWARS Academy is de plek voor jouw scholing! Wil je politieke vaardigheden verbeteren of juist beter leren vergaderen? De Academy traint je hierin, en ook in vele andere dingen.

Wat is de DWARS Academy?

De DWARS Academy is de trainerspoule van DWARS. De Academy bestaat uit DWARSers die graag trainingen geven aan andere DWARSers. Zo dragen we bij aan DWARS als politieke leerschool.

Hoe werkt de DWARS Academy?

De DWARS Academy bestaat uit een groep DWARSe trainers en wordt gecoördineerd door een of meerdere trainingscoördinatoren. Het bestuurslid met de portefeuille Scholing is verantwoordelijk voor de Academy. Momenteel is Martijn Staal (academy@dwars.org) de coördinator van de Academy.

Afdelingen, commissies en andere organen binnen DWARS kunnen met onderstaand formulier trainingen aanvragen bij de Academy. Binnen de Academy worden de aanvragen verdeeld. Een of twee trainers nemen de aanvraag op zich. Zij houden dan contact met de aanvrager, en gaan de training geven.

De Academy heeft inmiddels een groot aantal bestaande trainingen. Bij een aanvraag kan je kiezen uit deze trainingen. Maar je kan altijd vragen om een nog niet bestaande training. Ook zullen trainers altijd de training aanpassen om aan te sluiten bij jouw wensen.

Voor wie is de DWARS Academy?

Afdelingen, commissies en alle andere organen binnen DWARS kunnen trainingen aanvragen bij de DWARS Academy. Trainingen kunnen verzorgd worden voor alle groepen DWARSers. Bijvoorbeeld aan een afdelingsbestuur, maar ook op een activiteit voor alle leden van een afdeling.

Wie zijn de trainers?

De trainers bij de Academy zijn allemaal ook DWARSers. Vaak zijn het leden die al wat langer lid zijn, en hun ervaringen graag verder delen met een nieuwe generatie leden.

“Niets is leuker dan wat jij van DWARSers hebt geleerd door te geven aan nieuwe DWARSers” – Sander, trainer bij de Academy

Hoe ervaren mensen de trainingen van de DWARS Academy?

“Van de trainingen door de DWARS Academy heb ik op een laagdrempelige manier veel geleerd om binnen én buiten DWARS toe te passen. Omdat de trainingen gegeven worden door andere DWARSers voelen de trainingen als een fijne omgeving waar alles gevraagd kan worden en waar naast leren ook de sfeer en gezelligheid belangrijk zijn.” – Roos, DWARSer

Contact

Voor al je vragen over de Academy en de trainingen die we geven kan je mailen naar Martijn Staal via academy@dwars.org. Het verantwoordelijke bestuurslid voor de DWARS Academy is Thijme Hoffmann (thijme@dwars.org)

Trainingsaanvragen DWARS Academy

  • Op zoek naar iets specifiekers of net anders? Kies dan "Anders" en omschrijf jouw gewenste training bij opmerkingen.
  • Voer een nummer in van 1 tot 30.

Overzicht van trainingen

Activisme: Hoe zorg je dat je activisme effectief is? In deze training leer je van inspirerende voorbeelden, ontleden we hoe je acties onderdeel maakt van een brede strategie en waar je allemaal aan moet denken bij het voorbereiden van een actie.

Activiteiten organiseren: Komen er maar weinig mensen op je activiteiten af, of lukt het steeds niet om alles te regelen zoals je wilde? Leer hoe je een goede activiteit neerzet, deze voorbereidt en hoe je mensen enthousiast krijgt voor jouw evenement.

Beleidsplan schrijven: Een helder beleidsplan met een goede planning zorgt ervoor dat je veel meer voor elkaar krijgt. Leer hoe je een beleidsplan schrijft en hoe je zorgt dat je plannen ook echt gerealiseerd worden.

Campagnevoeren: Hoe kom je van een onderwerp tot een campagne? Hoe zorg je dat jouw boodschap echt mensen bereikt? Leer een campagne op te zetten én effectief in gesprek te gaan met anderen.

Debatteren: Wil jij de nieuwe Obama worden, maar kom je vaak niet uit je woorden? Leer hoe je een debat voorbereidt, vergroot je zelfvertrouwen en breng jouw boodschap met passie over.

Diversiteit en inclusie:

Effectief vergaderen: Vergaderingen zijn vaak afzien: ze duren lang en er wordt niets besloten. Leer hoe je in kortere tijd betere beslissingen neemt, zodat iedereen met een goed gevoel naar huis (of de borrel) gaat.

Feedback geven en ontvangen: DWARS is een leerschool, en daar hoort fouten maken bij. Maar hoe help je anderen leren van hun fouten? En hoe ga je zelf om met feedback? Leer hoe je goede feedback kan formuleren, en hoe je het best feedback kan ontvangen.

Kernkwaliteiten en valkuilen: Wil je jezelf verder ontwikkelen? Leer je eigen kwaliteiten en valkuilen kennen en maak een concreet plan van aanpak voor jouw belangrijkste ontwikkelwens.

Ledenwerving & ledenbinding: Heeft jouw commissie of afdeling weinig leden, of haken mensen snel af? En hoe werf je nieuwe leden? Leer hoe je op korte termijn het aantal actieve leden verhoogt en hoe je leden aan je bindt.

Leiderschap: Wil jij jezelf verder ontwikkelen als leider? Leer wat leiderschap is, ontdek je eigen leiderschapsstijl en maak een plan om te groeien naar de leider die jij wil zijn.

Media en/of Mediawoordvoering: Vind het jij lastig om media op te zoeken? Weet jij niet wat je moet zeggen als je wordt gebeld door een krant? Vind jij het moeilijk om jouw verhaal kernachtig over te brengen naar buiten? Dan is deze training voor jou! Tijdens de mediawoordvoeringstraining van DWARS leer je de basics van mediawoordvoering. Je leert hoe media werken, hoe je een boodschap kernachtig kan formuleren, hoe je persberichten schrijft en je gaat aan de slag met spreektechnieken. Heb jij nog vragen of wil je de focus op iets anders leggen? Dat kan altijd.

Onderhandelen & overtuigen: In de politiek bereik je niets in je eentje: aan elk besluit gaan onderhandelingen vooraf. Leer hoe je compromissen sluit die in jouw voordeel werken, en overtuig iedereen van jouw gelijk.

Samenwerken: Vind je leidinggeven nog lastig, of wil je de samenwerking binnen jouw team verbeteren? Leer aan de hand van concrete casussen hoe jouw houding de sfeer en prestaties binnen je team kan verbeteren.

Social media: Lukt het maar niet om je doelgroep te bereieken, of wil je een nieuwe pagina beginnen? Leer welk kanaal je voor welke boodschap gebruikt, en vergroot je bereik op sociale media.

Solliciteren: Vind je het lastig om jezelf te presenteren, of lukt het niet om een goede sollicitatiebrief te schrijven? Leer hoe je zelfverzekerd en succesvol een sollicitatieprocedure doorloopt.

Storytelling en presenteren: Heb je goede ideeën en grote idealen, maar lukt het niet om mensen te boeien? Leer hoe je mensen engageert met een inspirerend verhaal en een sterke presentatie.

Teambuilding: Zijn jullie net als nieuw bestuur of nieuwe commissie begonnen? Willen jullie een goede start maken en elkaar goed leren kennen en beter op elkaar afgestemd zijn? Dan is een Teambuilding-sessie misschien wat voor jullie.

Time-management: Te veel dingen die je wil doen, maar kom je telkens tijd te kort? Leer hoe je duidelijk prioriteiten stelt, planningen maakt en het overzicht houdt.