Recht & Democratie

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


Vaak wordt de bescherming van onze vrijheden, rechtsstaat en democratie door rechtse partijen geclaimd. Ten onrechte, want een vrije democratische samenleving is zeker niet per definitie een rechtse samenleving. De commissie Recht & Democratie werkt aan het DWARSe verhaal rondom onderwerpen die te maken hebben met dit thema.

De commissie Recht & Democratie houdt zich bezig met het bespreken van actuele onderwerpen, het organiseren van thema-avonden en het schrijven van (opinie)stukken. Tijdens de vergaderingen is er altijd ruimte voor debat en daarna napraten. Met enige regelmaat worden er daarnaast sprekers uitgenodigd .

Waar zijn wij momenteel mee bezig?

Momenteel willen wij graag aan de slag met het reilen en zeilen van de Europese Unie, mensenrechten, politiegeweld en vrijheid van meningsuiting. Daarbij willen we graag gaan kijken naar de veranderingen van wetten op internationaal gebied, zoals het nog strenger maken van de abortuswet in Polen.

Geïnteresseerd?

Dus lijkt het je leuk om je nieuwe ideeën met ons te delen, of een kijkje te nemen naar wat we allemaal doen, mail dan naar voorzitter.rd@dwars.org. Als het je leuk lijkt kunnen we je toevoegen in onze whatsappgroep waar je op de hoogte blijft van onze vergaderingen en activiteiten.