Recht & Democratie

Commissievoorzitter: Noa Knip, voorzitter.rd[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Sander van der Goes, sander[at]dwars.org
Secretaris: Anastasia Solovyeva, secretaris.rd[at]dwars.org

Vaak wordt de bescherming van onze vrijheden, rechtsstaat en democratie door rechtse partijen geclaimd. Ten onrechte, want een vrije democratische samenleving is zeker niet per definitie een rechtse samenleving. De commissie Recht & Democratie werkt aan het DWARSe verhaal rondom onderwerpen die te maken hebben met dit thema.

De commissie Recht & Democratie discussieert over allerlei thema’s. Van het reilen en zeilen van de Europese Unie en rechtshulp voor vluchtelingen, tot de rol van veiligheidsdiensten, de voor- en nadelen van referenda, en de vrijheid van meningsuiting: er gebeurt veel in Nederland en daarbuiten.

De commissie Recht & Democratie houdt zich bezig met het bespreken van actuele onderwerpen, het organiseren van thema-avonden en het schrijven van (opinie)stukken. Tijdens de vergaderingen is er altijd ruimte voor debat en daarna voor een borrel. Met enige regelmaat worden er daarnaast sprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoek aan de rechtbank of aan de Tweede Kamer.

Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Lijkt het jou leuk om eens te komen kijken? Stuur dan een bericht naar voorzitter.rd[at]dwars.org om aan te schuiven bij de volgende vergadering. Je kan ook toegevoegd worden aan de whatsappgroep om op de hoogte te blijven van onze vergaderingen en activiteiten.

Ook nu met corona gaan onze vergaderingen gewoon online door! Dus mail vooral als het je leuk lijkt om aan te sluiten.