Voorzitter

Commissie Recht en Democratie

Dirk Yap

Secretaris

Commissie Recht en Democratie

Jouhaina

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


Vaak wordt de bescherming van onze vrijheden, rechtsstaat en democratie door rechtse partijen geclaimd. Ten onrechte, want een vrije democratische samenleving is zeker niet per definitie een rechtse samenleving. De commissie Recht & Democratie werkt aan het DWARSe verhaal rondom onderwerpen die te maken hebben met dit thema.

De commissie Recht & Democratie houdt zich bezig met het bespreken van actuele onderwerpen, het organiseren van thema-avonden en het schrijven van (opinie)stukken. Tijdens de vergaderingen is er altijd ruimte voor debat en daarna voor een borrel. Met enige regelmaat worden er daarnaast sprekers uitgenodigd .

Waar zijn wij momenteel mee bezig?

Momenteel willen wij graag aan de slag met het reilen en zeilen van de Europese Unie, mensenrechten, politiegeweld en vrijheid van meningsuiting. Daarbij willen we graag gaan kijken naar de veranderingen van wetten op internationaal gebied, zoals het nog strenger maken van de abortuswet in Polen.

Geïnteresseerd?

Vanwege Corona kunnen we helaas elkaar niet in het echt ontmoeten, maar dat mag de pret niet drukken, want online gaan wij gewoon door.
Dus lijkt het je leuk om je nieuwe ideeën met ons te delen, of een kijkje te nemen naar wat we allemaal doen, mail dan naar  Voorzitter.rd[at]https://dwars.org. Als het je leuk lijkt kunnen we je toevoegen in onze whatsappgroep waar je op de hoogte blijft van onze vergaderingen en activiteiten.

Helaas nu online vanwege corona, maar sluit gerust aan bij ons eerstvolgende vergadering. Zien we je dan?

Vergaderdata juni 2021:

  • 6 juli vanaf 19:30: Pub quiz als afsluiting

Zomerreces 9 juli tot 6 september