Recht & Democratie

Commissievoorzitter: Freija de Hair, voorzitter.rd[at]dwars.org
Secretaris: Geert Verhoeven, geert[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Ahmet Kargin, ahmet[at]dwars.org

Vaak wordt de bescherming van onze vrijheden, rechtsstaat en democratie door rechtse partijen geclaimd. Ten onrechte, want een vrije democratische samenleving is zeker niet per definitie een rechtse samenleving. De commissie Recht & Democratie werkt aan het DWARSe verhaal rondom deze onderwerpen.

De commissie Recht & Democratie discussieert over allerlei thema’s. Van het reilen en zeilen van de Europese Unie en rechtshulp voor vluchtelingen, tot de rol van veiligheidsdiensten, de voor- en nadelen van referenda, en de vrijheid van meningsuiting: er gebeurt veel in Nederland en daarbuiten.

De commissie Recht & Democratie houdt zich bezig met het bespreken van actuele onderwerpen, het organiseren van thema-avonden en het schrijven van (opinie)stukken. Tijdens de vergaderingen is er altijd ruimte voor debat en daarna voor een borrel. Met enige regelmaat worden er daarnaast sprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoek aan de rechtbank of aan de Tweede Kamer.

Er is altijd ruimte voor nieuwe idee├źn. Lijkt het jou leuk om eens te komen kijken? Stuur dan een bericht naar voorzitter.rd[at]dwars.org en/of geert[at]dwars.org om aan te schuiven bij de volgende vergadering.

De volgende vergadering is op donderdag 26 september 2019 om 19.30 uur. We eten van te voren een gratis en veganistische maaltijd om 18.30.

Verdere vergaderdata: donderdag 10 oktober 2019