Campagnecommissie

De Campagnecommissie zorgt voor de organisatorische kant van de campagnes voor de verkiezingen. De commissie ondersteunt het bestuurslid Activisme & Campagne. Zo helpen ze met de organisatie van de campagneaftrap en denken ze mee over leuke (online) campagneacties. Zo helpen ze om DWARS zichtbaar te maken in verkiezingstijd.

Contact

Het verantwoordelijk bestuurslid is Luna Heijdendael, te bereiken via luna@dwars.org

Leden
  • Pelle Monnens (voorzitter)
  • Joshua Paans (secretaris)
  • Annelie Cluistra
  • Annemiek Hutten
  • Jan Veraart
  • Janna Hoogerwerf
  • Minke van Manen
Meer informatie

Benieuwd wat de commissie allemaal doet? Neem hieronder een kijkje naar voorgaande campagnes. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het verantwoordelijke bestuurslid.

 

Europese verkiezingen 2024

Voor de Europese verkiezingen van juni 2024 organiseerde DWARS een campagne voor twee DWARSe kandidaten: Catarina Vieira en Kenville Kleinmoedig. Twee jonge kandidaten met een duidelijk DWARS geluid.

Onder het motto ‘het is jouw toekomst, laat het er niet bij zitten en zeg waar het op staat’ voerden we een campagne gefocust op onze jonge kandidaten. De campagnecommissie organiseerde samen met het bestuur de campagneaftrap en hielp mee met de filmpjes met verschillende kandidaten voor op onze sociale media kanalen.

Als succes op de campagne werd een van de DWARSe kandidaten, Catarina, verkozen door middel van voorkeursstemmen. Ook behaalde Kenville goede resultaten onder meer in Rotterdam en de Caribische eilanden.

Tweede Kamerverkiezingen 2023

Jouw toekomst is geen spelletje! Dit was de slogan van de campagne van DWARS en de Jonge Socialisten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023.

Het is niet altijd makkelijk om jong te zijn in Nederland. Van klimaat- tot wooncrisis: ons toekomstbeeld niet bepaald rooskleurig te noemen als er niets verandert. Wat nodig is, is een politiek die keuzes durft te maken en niet wegloopt voor verantwoordelijkheid. Een politiek die de toekomst van jongeren serieus neemt. Want onze toekomst is geen spelletje! Daarom werkten DWARS en de Jonge Socialisten deze verkiezingen samen. Als jongerenorganisaties van GroenLinks en PvdA strijden wij voor een goede basis én grote veranderingen.

De campagnecommissie heeft het bestuur ondersteund bij verschillende zaken: het schrijven van teksten voor de website, het maken van leuke filmpjes voor op sociale media, en het organiseren van de campagneaftrap en campagneacties.