Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit

Commissievoorzitter: Pim Zwarteveen, pim[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurlid: Ahmet Kargin, ahmet[at]dwars.org
Secretaris: Étienne Henrij, etienne[at]dwars.org

Wat is de inhoud van de commissie?

Energie en grondstoffen zijn twee grote pilaren uit de hedendaagse samenleving. Hoe gaan we met onze grondstoffen om? Hoe wekken we op een verantwoordelijke manier energie op zodat we dit nog generaties lang kunnen doen? Dat zijn enkele vraagstukken waar de commissie Energie, Mobiliteit & Duurzaamheid mee bezig is. Door ons met deze punten bezig te houden ondersteunen we het bestuur, de vereniging en het politiek programma van DWARS.

Wat kan jij bijdragen aan de commissie?

We zijn altijd opzoek naar politiek geïnteresseerde jongeren die graag wat willen bijdragen aan onze discussies en onderzoeken. Theoretische kennis van de onderwerpen is niet vereist, dus kom vooral mee praten als je geïnteresseerd bent!

Tijdens de vergaderingen is er genoeg ruimte om je eigen discussie vaardigheden te verbeteren en je eigen beeld te creëren over het vraagstuk wat behandeld wordt tijdens de vergadering. Buiten de vergaderingen ben je bezig contact te leggen met interessante bedrijven, instanties of personen voor excursies, lezingen of thema-avonden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Het collegejaar van 2017-2018 zijn we bezig met de het hoofdonderwerp: Energietransitie. Dit is een heel breed onderwerp waar veel over te zeggen is daarom is er gekozen om vooral op twee sub onderwerpen te focussen, dit zijn: Duurzaam transport en Emissie kosten.

Wil je een keer mee vergaderen of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar: pim[at]dwars.org

Onze volgende vergaderingen zullen zijn op:

  • 8 mei
  • 22 mei
  • 5 juni
  • 19 juni

Vergaderdata kunnen altijd nog veranderen, stuur daar voor de zekerheid een mail naar Pim om te checken wanneer de volgende vergadering is.