Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit

Commissievoorzitter: Anna Robin Hogendoorn Streef, voorzitter.edm[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Sander van der Goes, sander[at]dwars.org
Secretaris: Peter Kuijken, secretaris.edm[at]dwars.org

Wat is de inhoud van de commissie?

De commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit houdt zich bezig met de belangrijke vraagstukken van deze tijd. Welke keuzes maken we in de stikstofcrisis? Hoe zorgen we ervoor dat we van A naar B komen zonder dat het milieu hier onder lijdt? Wat moeten we doen om de doelen van het Parijs-akkoord te halen? Dit zijn slechts enkele vragen die bij ons onder de aandacht liggen. Door over deze punten te brainstormen, informatieavonden te organiseren en mogelijk opinieartikelen te schrijven proberen wij de koers van DWARS over deze onderwerpen duidelijker te maken.

Wat kan jij bijdragen aan de commissie?

We zijn altijd opzoek naar politiek geïnteresseerde jongeren die graag een bijdrage willen leveren in onze discussies, brainstorms en onderzoeken. Theoretische kennis van de onderwerpen is niet vereist, dus kom vooral meepraten als je geïnteresseerd bent! Geen lid van DWARS? Ook dan ben je van harte welkom om een keer mee te doen.

Tijdens de vergaderingen is er genoeg ruimte om je eigen discussievaardigheden te verbeteren en je eigen beeld te creëren over het vraagstuk wat behandeld wordt. Buiten de vergaderingen om kun je contact leggen met interessante bedrijven, instanties of personen voor excursies, lezingen of thema-avonden.

Waar zijn we nu mee bezig?

We zijn nog op zoek naar nieuwe onderwerpen om ons dit collegejaar mee bezig te houden. Heb je hier ideeën over? Wees dan niet bang om een mail te sturen naar Peter.

Volgende vergaderingen:

We plannen nieuwe vergaderdata tijdens de vergaderingen. Mocht je niet bij een vergadering aanwezig kunnen zijn, maar wel graag een keer mee willen doen? Stuur Peter een mailtje, dan kijkt hij of we iets kunnen regelen.

De komende vergaderingen zijn nu gepland op:

  • 21 september
  • 12 oktober

De komende vergaderingen zullen afwisselend online en fysiek plaatsvinden. Wil je graag meevergaderen? Laat dit dan even weten aan Peter.