Voorzitter

Commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit

Noah Wassenberg

Secretaris

Commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit

Merlijn de Bruin

Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit

Commissievoorzitter: Noah Wassenberg, voorzitter.edm@dwars.org

Secretaris: Merlijn de Bruin, secretaris.edm@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Elise Renkema, elise@dwars.org


Wat is de inhoud van de commissie?

De commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit houdt zich bezig met dé vraagstukken van onze tijd. Hoe lossen we de stikstofcrisis op? Welke opties zijn er om van A naar B te komen, zonder dat het milieu eronder lijdt? Wat moeten we doen om de doelen van het Parijs-akkoord nog te halen? Dit zijn slechts enkele vragen die bij ons onder de aandacht liggen. Door over deze punten te brainstormen, informatieavonden te organiseren en opinieartikelen te schrijven, proberen wij de koers van DWARS over deze onderwerpen duidelijker te maken en zo nodig aan te scherpen.

Wat kan jij bijdragen aan de commissie?

We zijn altijd opzoek naar politiek geïnteresseerde jongeren die graag een bijdrage willen leveren in onze discussies, brainstorms en onderzoeken. Theoretische kennis van de onderwerpen is niet vereist, dus kom vooral meepraten als je geïnteresseerd bent! Geen lid van DWARS? Ook dan ben je van harte welkom om een keer mee te doen.

Tijdens de vergaderingen is er genoeg ruimte om je eigen discussievaardigheden te verbeteren en je eigen beeld te creëren over het vraagstuk dat behandeld wordt. Buiten de vergaderingen om kun je contact leggen met interessante bedrijven, instanties of personen voor excursies, lezingen of thema-avonden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Het afgelopen jaar is de commissie druk bezig geweest met het schrijven van een visiestuk over plastic vervuiling en met trots is deze aangenomen op het DWARS zomercongres 2021 (waar we tevens de commissieprijs in wacht sleepten!).

Wel hebben we hierdoor nu niks ter handen en zijn we druk op zoek naar nieuwe activiteiten. Heb jij een leuk project voor ogen dat aansluit op EDM of interesse om aan te sluiten bij het begin van een nieuw project? Wees dan niet bang om een mail te sturen naar Noah of Merlijn!

Volgende vergaderingen:

We plannen nieuwe vergaderdata tijdens de vergaderingen. Mocht je niet bij een vergadering aanwezig kunnen zijn, maar wel graag een keer mee willen doen? Stuur Peter een mailtje, dan kijkt hij of we iets kunnen regelen.

De komende vergaderingen zijn nu gepland op:

  • 21 maart (online)
  • 4 april (online)

De komende vergaderingen zullen voorlopig online plaatsvinden i.v.m. de coronasituatie. Wil je graag meevergaderen? Laat dit dan even weten aan Merlijn.