Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit

Commissievoorzitter: Lou Jetten, voorzitter.edm[at]dwars.org

Secretaris: Peter Kuijken, secretaris.edm[at]dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Sander van der Goes, sander[at]dwars.org


Wat is de inhoud van de commissie?

De commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit houdt zich bezig met dé vraagstukken van onze tijd. Hoe lossen we de stikstofcrisis op? Welke opties zijn er om van A naar B te komen, zonder dat het milieu eronder lijdt? Wat moeten we doen om de doelen van het Parijs-akkoord nog te halen? Dit zijn slechts enkele vragen die bij ons onder de aandacht liggen. Door over deze punten te brainstormen, informatieavonden te organiseren en opinieartikelen te schrijven, proberen wij de koers van DWARS over deze onderwerpen duidelijker te maken en zo nodig aan te scherpen.

Wat kan jij bijdragen aan de commissie?

We zijn altijd opzoek naar politiek geïnteresseerde jongeren die graag een bijdrage willen leveren in onze discussies, brainstorms en onderzoeken. Theoretische kennis van de onderwerpen is niet vereist, dus kom vooral meepraten als je geïnteresseerd bent! Geen lid van DWARS? Ook dan ben je van harte welkom om een keer mee te doen.

Tijdens de vergaderingen is er genoeg ruimte om je eigen discussievaardigheden te verbeteren en je eigen beeld te creëren over het vraagstuk dat behandeld wordt. Buiten de vergaderingen om kun je contact leggen met interessante bedrijven, instanties of personen voor excursies, lezingen of thema-avonden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Op dit moment zijn wij druk bezig de gevolgen van plastic vervuiling te onderzoeken. Deze kennis gebruiken we om een verzameling aanbevelingen & maatregelen tegen dit probleem te schrijven in een visiestuk. Het plan is om dit visiestuk in de zomer van 2021 te presenteren aan DWARS.

We zijn verder altijd nog op zoek naar nieuwe onderwerpen om ons dit collegejaar mee bezig te houden. Heb je hier ideeën over? Wees dan niet bang om een mail te sturen naar Peter.

Volgende vergaderingen:

We plannen nieuwe vergaderdata tijdens de vergaderingen. Mocht je niet bij een vergadering aanwezig kunnen zijn, maar wel graag een keer mee willen doen? Stuur Peter een mailtje, dan kijkt hij of we iets kunnen regelen.

De komende vergaderingen zijn nu gepland op:

  • 29 april (online)
  • 11 mei (online)

De komende vergaderingen zullen voorlopig online plaatsvinden i.v.m. de coronasituatie. Wil je graag meevergaderen? Laat dit dan even weten aan Peter.