Secretaris

Commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit

Rick Rijpers

Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit

Commissievoorzitter (Interim): Rick Rijpers, voorzitter.edm@dwars.org

Secretaris: Rick Rijpers, secretaris.edm@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Anne Wentink, anne@dwars.org


Volgende vergaderingen:

We plannen nieuwe vergaderdata tijdens de vergaderingen. Mocht je niet bij een vergadering aanwezig kunnen zijn, maar wel graag een keer mee willen doen? Stuur Rick een mailtje, dan kijkt hij of we iets kunnen regelen.

De komende vergaderingen zijn nu gepland op:

  • 14 maart (Fysiek en online)
  • 28 maart (Fysiek en online)

We vergaderen elke twee weken dinsdagavond, fysiek en online. Wil je graag meevergaderen? Laat dit dan even weten aan Rick.

Wat is de inhoud van de commissie?

De commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit houdt zich bezig met dé vraagstukken van onze tijd. Hoe maken we de energietransitie door? Welke opties zijn er om van A naar B te komen, zonder dat het milieu eronder lijdt? Wat moeten we doen om de doelen van het Parijs-akkoord nog te halen? Dit zijn slechts enkele vragen die bij ons onder de aandacht liggen. Door over deze punten te brainstormen, informatieavonden te organiseren en opinieartikelen te schrijven, proberen wij de koers van DWARS over deze onderwerpen duidelijker te maken en zo nodig aan te scherpen.

Wat kan jij bijdragen aan de commissie?

We zijn altijd opzoek naar politiek geïnteresseerde jongeren die graag een bijdrage willen leveren in onze discussies, brainstorms en onderzoeken. Theoretische kennis van de onderwerpen is niet vereist, dus kom vooral meepraten als je geïnteresseerd bent! Geen lid van DWARS? Ook dan ben je van harte welkom om een keer mee te doen.

Tijdens de vergaderingen is er genoeg ruimte om je eigen discussievaardigheden te verbeteren en je eigen beeld te creëren over het vraagstuk dat behandeld wordt. Buiten de vergaderingen om kun je contact leggen met interessante bedrijven, instanties of personen voor excursies, lezingen of thema-avonden.

Waar zijn we nu mee bezig?

Het afgelopen jaar is de commissie druk bezig geweest met het schrijven van een klein boekje met daarin duurzame tips voor studenten. We zijn dit nu aan het afronden.

We hebben nog niet besloten waarmee we hierna doorgaan. Dus dit is het ideale moment om aan te sluiten!