Voorzitter

Commissie Kunst, Cultuur & Media

Jimke Laarhuis

Secretaris

Commissie Kunst, Cultuur & Media

Janna Hoogerwerf

Kunst, Cultuur & Media

Commissievoorzitter: Jimke Laarhuis, voorzitter.cultuur@dwars.org

Commissiesecretaris: Janna Hoogerwerf, secretaris.cultuur@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


Cultuur en media kunnen ons introduceren aan nieuwe ideeën en verhalen. Het prikkelt, inspireert en brengt ons samen. Cultuur en media is een afspiegeling van de wereld en de heersende denkbeelden in de samenleving, daarmee is het onlosmakelijk met de politiek verbonden.

Zowel de journalistiek als de kunstsector vervullen een belangrijke kritische en agenderende rol in de samenleving. Deze positie van cultuur en media staan in het huidige politieke landschap onder druk. Bij de commissie Kunst, Cultuur & Media denken we na over DWARSe standpunten over een cultuur- en mediabeleid waarin diversiteit, inclusie en vrijheid centraal staan.

Daarnaast organiseren we als commissie culturele uitstapjes waarmee we DWARSers in aanraking laten komen met cultuur! Vind je het leuk om mee te denken over activiteiten of praat je graag inhoudelijk mee over kunst, cultuur of media? Stuur dan een mailtje naar cultuur@dwars.org of app Jimke op 0613161900!

 

Waar zijn wij momenteel mee bezig?

We zijn er mee bezig de commissie zo veel mogelijk op de kaart te zetten binnen DWARS. Momenteel kijken we daarom vooral naar het organiseren van activiteiten en denken we na over mogelijke artikelen voor OverDWARS!

 

Even voorstellen!

Jimke:

Hey! Ik ben Jimke en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Ik ben daardoor altijd bezig met cultuur en kunst, en ik heb vooral heel veel interesse in geschreven teksten, auteursrecht en taal(berscherming).

Janna:

Mijn naam is Janna! Ik ben 26 en studeer Kunst, Cultuur & Politiek. Daarnaast ben ik een groot theaterliefhebber en besteed ik mijn vrije dagen vaak aan het kijken van media-analyse-video’s op YouTube. Door mijn studie houd ik me veel bezig met de beleidsmatige kant van kunst, cultuur en media, en denk ik graag mee over manieren waarop dit beter kan!

Manuela:

Hoi! Ik ben Manuela, ik heb journalistiek gestudeerd en studeer momenteel Europese Studies. Binnen de commissie kunst, cultuur en media ben ik vooral bezig met het media gedeelte. In het huidige politieke klimaat maak ik me veel druk om de positie van de journalistiek en de democratie en dit is een onderwerp waar ik me veel mee bezig houd.