Congres

Wintercongres: 20 en 21 november 2021

Het Wintercongres vindt dit jaar plaats op 20 en 21 november bij de Avenue in Breda !

Het Wintercongres is de ideale gelegenheid om je DWARSe vrienden bij elkaar te zien, naar interessante sprekers te luisteren en invloed uit te oefenen op het reilen en zeilen van DWARS. Meld je nu aan via deze link. Het programma, de ingediende wijzigingsvoorstellen, verantwoordingen en kandidaten voor de Kandidatencommissie, Kascommissie, de Raad van Advies en de Commissie van Beroep kun je vinden in de congreskrant. Daarnaast worden het beleidsplan en de begroting voor 2022 gepresenteerd door het landelijk bestuur. Ook dit congres komen er weer gave sprekers. Benieuwd naar het programma? Check het hieronder.


Deadlines

  • De deadline voor het indienen van wijzigingsvoorstellen is op 20 oktober 2021 23:59. Wijzigingsvoorstellen kun je hier indienen.
  • Je kan nog amendementen wijzigingsvoorstellen op het beginselprogramma, politiek programma, huishoudelijk reglement, statuten en gedragscode indienen. Dit kun je hier. Het indienen van amendementen kan via de website tot 6 november 2021 23:59. Daarna kunnen amendementen ingediend worden tijdens het behandelen van het te amenderen wijzigingsvoorstel.
  • Indienen van moties kan tot 6 november 2021 23:59. Actuele moties kun je indienen tot 20 november 12:00 (eerste congres dag dus). Indienen kan hier.

Documenten & Kandidaten

Om je voor te kunnen bereiden op het congres zijn er de volgende documenten beschikbaar. Congresdocumenten die al geüpload zijn, kun je bekijken door op de naam van het document te klikken.

De congreskrant volgt nog

  • In de congreskrant vind je het programma en routebeschrijvingen, de perslijst, de verantwoordingen van het bestuur en andere organen, de wijzigingsvoorstellen en moties, informatie over de kandidaten voor de Raad van Advies, de Kandidatencommissie, de Kascommissie en de Commissie van Beroep, en het halfjaarverslag, de begroting en het beleidsplan voor 2022. Let op: De congreskrant zal net zoals het vorige congres regelmatig online geüpdatet worden. Deze kan dus een beetje verschillen van de krant die je in jouw congresenvelop zult aantreffen als je in je aanmeldformulier hebt aangegeven de congresdocumenten geprint te willen hebben.

De Zomercongresnotulen van de zaterdag

  • Deze stellen we vast op het congres. Eventuele onjuistheden worden dan aangekaart.

Het financiële halfjaarverslag

  • Het financiële halfjaarverslag geeft inzicht in hoe DWARS er halverwege 2021 financieel voorstond. Het financieel halfjaarverslag vind je in de congreskrant.

Begroting 2022

  • De begroting voor 2022 wordt op het Wintercongres vastgesteld. De begroting vind je hierboven en inclusief toelichting in de congreskrant.

Beleidsplan 2022

  • Het beleidsplan voor 2022 van het landelijk bestuur wordt op het Wintercongres vastgesteld.

Kandidaten

  • Dit Wintercongres wordt een nieuwe Raad van Advies verkozen. Ook stellen we de Kandidatencommissie, Kascommissie en Commissie van Beroep vast. Benieuwd naar de kandidaten? Check ze hier.

Programma

volgt

 

Pre-congresactiviteit

De BACo organiseert samen met het lokale afdelingsbestuur DWARS Got Talent. Kijk hier voor meer informatie en meld je daar ook snel aan!


Congresfeest

Op zaterdagavond 20 november, na de eerste congres dag, vindt het congresfeest plaats. Er wordt geen alcohol geschonken aan minderjarigen. Aan de deur wordt je ID dus gecontroleerd. Denk eraan dat je deze meeneemt.
Alcohol drinken als minderjarige of geven aan een minderjarige is een overschrijding van onze gedragscode. Hiervoor kun je een officiële waarschuwing voor krijgen.

Tot slot

Voor vragen en opmerkingen over het congres kun je terecht bij onze secretaris Mark. Heb je bijvoorbeeld extra begeleiding of materialen nodig om het congres toegankelijk of bereikbaar te maken voor jou? Neem dan contact op via secretaris[at]dwars.org of stuur een appje naar 06 24573709. Wil je het liever anoniem doen dat kan ook hier kun je anoniem een formulier invullen.