Voorzitter

Commissie Economie

Vincent Heerink

Secretaris

Commissie Economie

Raoel Haas

Commissievoorzitter: Vincent Heerink, voorzitter.economie@dwars.org
Meedoen aan de commissie? Je kan Vincent ook appen of bellen: 0622761775

Commissiesecretaris: Raoel Haas, secretaris.economie@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Elise Renkema, elise@dwars.org


Onze publicaties sinds de zomer 2021 (artikelen & podcasts)

Ontwikkelende economieën slotartikel
Podcast Ontwikkelende Economieën
Emissiehandel artikel 1
Emissiehandel artikel 2
Podcast Emissiehandel
Onze visie op de Economie


Een groene en sociale wereld, daar willen wij als DWARS naartoe. Dat streven kan niet verwezenlijkt worden zonder kennis van economie. Het gedrag van huishoudens en bedrijven, overheden en het buitenland kan pas begrepen worden met kennis van economische principes. Beleid schrijven en veranderen gaat hand in hand met die kennis. Voor ieder die zich in politiek en beleid interesseert is economische kennis dus van groot belang. Wij denken dat economische kennis ook sterk samenhangt met sociale en historische kennis over de economie.

Sociale voorzieningen, vermindering van de ongelijkheid, duurzame ondernemingen, een circulaire economie en het beleid van de Europese Centrale Bank zijn onderwerpen waarmee de Commissie Economie van DWARS zich mee veelal mee bezighoudt.

Waar zijn we nu mee bezig?

De zomervakantie is in zicht en we hebben vooral veel projecten afgesloten. Op het zomercongres van 10-11 juni hebben we veel voorstellen door het congres gekregen. Verder hebben we recentelijk een project over emissiehandel gedaan. Hier hebben we twee artikelen over geschreven en een podcast over opgenomen met als gast Jos Cozijnsen. Daarnaast hebben we ook een artikel opgestuurd naar het wetenschappelijk bureau van GroenLinks met onze visie op de economie. Er loopt nu nog een project over crypto.

Naast het hoofdonderwerp dat we voor langere tijd behandelen houden we de actualiteiten in de gaten en organiseren we zo nu en dan een thema-avond over een interessant economisch vraagstuk. Zo was er op 31 mei een thema-avond over Finance en op 16 juni hadden we een tripje naar de Sociaal Economische Raad!

Geïnteresseerd?

We verwelkomen graag nieuwe gezichten die zich aan willen sluiten bij de commissie economie! Heb je interesse in economisch-politieke vraagstukken? App naar Vincent via 0622761775 of stuur een mailtje naar voorzitter.economie@dwars.org, kom dan naar de vergadering en denk mee! De vergaderingen zijn open voor leden van DWARS, maar mocht je nog geen lid zijn, dan mag je natuurlijk een keertje komen kijken. We communiceren vooral via een appgroep, maar als je ons op een lager pitje wilt volgen dan kunnen we je op de maillijst zetten! Je krijgt dan iedere paar maanden een mailtje met wat updates.

Volgende vergaderdata zijn:

  • 4 Augustus (online)