Voorzitter

Commissie Economie

Job van Hussen

Secretaris

Commissie Economie

Wessel Fonck

Commissie Economie

Commissievoorzitter: Job van Hussen, voorzitter.economie@dwars.org, 06 292 111 65

Commissiesecretaris: Wessel Fonck, secretaris.economie@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Anne Wentink, anne@dwars.org


Welkom bij de commissie Economie!

Als DWARS willen wij naar een groene en sociale wereld. Onze commissie houdt zich bezig met hoe we onze economie naar dit doel kunnen vormen. We bespreken tijdens vergaderingen en borrels hoe onze economie werkt en wat de verbeterpunten zijn. Uit die gesprekken komen vaak leuke activiteiten en interessante stukken, waarmee we het economisch beleid van DWARS verder vormgeven. Ook is dit een leuke manier om samen meer te leren over de economie. Je hebt dus geen voorkennis hierover nodig om mee te kunnen doen!

We verwelkomen graag nieuwe gezichten die zich aan willen sluiten bij de commissie economie! 
Heb je interesse of wil je meer weten van economisch-politieke vraagstukken? App dan naar Job via 0629211165 of stuur een mailtje naar voorzitter.economie@dwars.org. Als je het leuk vindt, kunnen we je in de WhatsApp groep zetten en/of kan je een keer naar  de vergadering en meedenken! De vergaderingen zijn open voor leden van DWARS, maar mocht je nog geen lid zijn, dan mag je natuurlijk een keertje komen kijken. We communiceren vooral via een appgroep, maar als je ons op een lager pitje wilt volgen dan kunnen we je op de maillijst zetten! Je krijgt dan iedere paar maanden een mailtje met wat updates.  

Volgende vergaderdata zijn:

  • 10 april
  • 8 mei
  • 23 mei

Het presidium

Wij zijn het presidium (voorzitter en secretaris) van 2022-2023 en stellen ons graag aan je voor.

Job van Hussen

Hoi, na een leuk en actief jaar bij deze commissie, ben ik dit jaar de voorzitter zijn van de Commissie Economie. Daarnaast ben ik nu ook Vicevoorzitter bij DWARS Gelderland.

Op het moment studeer ik in Nijmegen, waar ik mijn studie natuurkunde af aan het maken ben, en begonnen ben aan bestuurskunde.

Wessel Fonck

Sinds september 2022 ben ik begonnen aan mijn tweede jaar van de opleiding hbo accountancy. Dit doe ik in Alkmaar aan de Inholland Hogeschool. Afgelopen jaar ben ik erg actief geweest bij de commissie economie. Ik vond het zo leuk om actief te zijn binnen de commissie dat ik in juli heb besloten om te solliciteren naar de functie van secretaris. Na een half jaar bevalt mij dit heel goed.

 


Waar zijn we nu mee bezig?

Het afgelopen halfjaar hebben we ons artikel over cryptocurrencies afgerond en ons project over de huizenmarkt heeft een mooi rapport opgeleverd.

De thema’s die op dit moment centraal staan, zijn vrouwenparticipatie op de arbeidsmarkt en economische situaties rond en tijdens crises. In het komende halfjaar willen wij ook nog aan de slag met het nieuwe pensioenstelsel, toegankelijker openbaar vervoer en de werking gokmarkt.

Ook als je geen economische achtergrond hebt, ben je van harte welkom om mee te praten. We zijn er ook om van elkaar te leren!

Naast deze onderwerpen bespreken we ook actualiteiten en organiseren we regelmatig activiteiten. Zo organiseren wij binnenkort een debat over de economie tussen verschillende PJO’s (Politieke jongerenorganisaties).

 


Onze publicaties

Onze publicaties sinds september 2022 (artikelen & podcasts)

Cryptocurrencies ontcijferd 

Artikelen gepubliceerd van september 2021 tot en met augustus 2022 (artikelen & podcasts)

Ontwikkelende economieën slotartikel
Podcast Ontwikkelende Economieën
Emissiehandel artikel 1
Emissiehandel artikel 2
Podcast Emissiehandel
Onze visie op de Economie