Economie

Commissievoorzitter: Floris Vissering, voorzitter.economie[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Ahmet Kargin, ahmet[at]dwars.org
Secretaris: Wieke van Vlaardingen, secretaris.economie[at]dwars.org

Geld speelt een grote rol in wereld, misschien wel een té grote rol. De samenleving lijkt vaak in dienst te staan van de markt in plaats van andersom. Wie groene en sociale idealen wil verwezenlijken doet er dus goed aan ook na te denken over de economie. Economische ontwikkelingen leiden vandaag de dag namelijk tot toenemende ongelijkheid, automatisering van werk, vergaande deregulering van internationale handel, klimaatverandering, en grootschalige geldschepping. De commissie Economie houdt zich bezig met dit soort thema’s. We kijken naar de impact van de economie op de samenleving. Bieden Piketty-belasting, een 6-urige werkweek, het basisinkomen, Bitcoin en/of Degrowth vruchtbare perspectieven op de uitdagingen van onze generatie?

Waar zijn we nu mee bezig?

De commissie heeft het vorig jaar over de bijstand gehad en daar ook een thema-avond georganiseerd. Momenteel zijn we bezig met een opiniestuk over vermogensongelijkheid. Wij hebben het in de vergadering gehad over argumenten tegen een al te grote vermogensongelijkheid, oorzaken en oplossingen. Heb je interesse in economisch-politieke vraagstukken? Kom dan naar de vergadering en denk mee!

Naast het hoofdonderwerp dat we voor langere tijd behandelen houden we de actualiteiten in de gaten en organiseren we zo nu en dan een thema-avond over interessant economisch vraagstuk.

Geïnteresseerd?

Onze vergadering zijn altijd open voor leden van DWARS. We vergaderen in principe elke twee weken op maandag om 19:00. Uiteraard ben je ook welkom om mee te koken en eten om 18:00. De eerst volgende vergadering staat gepland op maandag 24 februari. Wil je bij de commissie of gewoon een keer mee vergaderen? Stuur dan een mailtje naar voorzitter.economie[at]dwars.org. Het is fijn als je daarbij aangeeft of je mee-eet of niet.

Volgende vergaderdata zijn:

  • Maandag 24 feb
  • Maandag 9 maart