Economie

Commissievoorzitter: Astrid Ruland, astrid[at]dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Ahmet Kargin, ahmet[at]dwars.org
Secretaris: Lotte Zijlstra, lotte.zijlstra[at]dwars.org

Geld speelt een grote rol in wereld, misschien wel een té grote rol. De samenleving lijkt vaak in dienst te staan van de markt in plaats van andersom. Wie groene en sociale idealen wil verwezenlijken doet er dus goed aan ook na te denken over de economie. Economische ontwikkelingen leiden vandaag de dag namelijk tot toenemende ongelijkheid, automatisering van werk, vergaande deregulering van internationale handel, klimaatverandering, en grootschalige geldschepping. De commissie E&F houdt zich bezig met dit soort thema’s. We kijken naar de impact van de economie en het financiële systeem op de mens en de planeet. Bieden Piketty-belasting, een 6-urige werkweek, het basisinkomen, Bitcoin en/of Degrowth vruchtbare perspectieven op de uitdagingen van onze generatie?

Waar zijn we nu mee bezig?

De commissie heeft net haar visiestuk over de euro afgerond, en heeft dit op het afgelopen Zomercongres gepresenteerd. Volgende vergadering gaan we een nieuw onderwerp kiezen om ons op de richten. Heb je een sterke interesse in een bepaald economisch-politiek vraagstuk en vind je dat DWARS hiermee aan de slag zou moeten? Kom dan naar de vergadering en denk mee!

Naast het hoofdonderwerp dat we voor langere tijd behandelen houden we de actualiteiten in de gaten en organiseren we zo nu en dan een thema-avond over interessant economisch vraagstuk.

Geïnteresseerd?

Vergaderingen zijn altijd open voor leden van DWARS. Wil je bij de commissie of gewoon een keer mee vergaderen? Stuur dan een mailtje naar astrid[at]dwars.org.