Werkgroepen

Werkgroepen zijn een van de vele plekken waar je actief kan zijn bij DWARS. Werkgroepen zijn een hele vrije manier waarop leden zich binnen de vereniging kunnen organiseren. Een werkgroep beslist zelf wat ze wil doen en hoe ze dit wil doen.

 

Werkgroep Internationals

Are you interested in Dutch green politics? Do you have a passion for solidarity, sustainability and social freedom? Then our group ‘Dutch politics for internationals’ is exactly the place for you! The group is still in development, but if you are interested, let us know by e-mailing internationaalsecretaris@dwars.org. Together we can create opportunities for great discussions.

Werkgroep Antifascisme

Antifascisme heeft een lange en actieve geschiedenis binnen DWARS. Geïnspireerd door de DWARS ANTIFA werkgroep die vroeger bestond is werkgroep Antifascisme nieuw leven ingeblazen. In onze werkgroep houden we ons bezig met antifascistische thema’s zoals de opmars van extreemrechts, antiracisme, en de strijd tegen onderdrukking.
Lijkt het jou leuk om met ons te praten over onderwerpen van antifascistische politiek tot literatuur, of om je ideeën te delen over en mee te helpen met het organiseren van activiteiten? Stuur ons een mailtje op werkgroep.antifascisme@dwars.org.

 

Werkgroep DWARScord

Zin in wat online gezelligheid? Kom samen gamen op de DWARScord! Voor meer informatie en een invite-linkje van de Discord, stuur een mailtje naar contactpersoon Willem via werkgroep.dwarscord@dwars.org.

 

Werkgroep Linkse Samenwerking

Bij de Tweede Kamerverkiezingen viel links terug van 45 naar 36 zetels, terwijl we in 2010 nog samen op meer dan 55 zetels stonden! Het is duidelijk dat linkse samenwerking hard nodig is. Maar wat is de juiste vorm van linkse samenwerking? Moet er een fusie komen? Of moeten we alleen maar bij de verkiezingen samenwerken? Daar discussiëren we over. Ook maken we plannen om op verschillende politieke niveaus linkse samenwerking tot stand te brengen. Wil je meedenken? Stuur dan een mail naar onze contactpersoon Job (werkgroep.linksesamenwerking@dwars.org).

 

Werkgroep Politieke Filosofie (Poffie)

In de werkgroep Politieke Filosofie zitten DWARSers die geïnteresseerd zijn in politieke filosofie. We komen elke maand bij elkaar op wisselende locaties en hebben het over allerlei thema’s zoals Liberalisme, Emancipatie, Pacifisme, Natuur en Altruïsme. Hierbij belichten we vaak één of meerdere filosofische theorieën en passen we die toe op de hedendaagse politiek. We beginnen vaak met een aantal vragen of dilemma’s, en monden daarna meestal uit in een open gesprek. Klinkt heel intellectueel allemaal, maar het is eigenlijk heel gezellig. Dus als je geïnteresseerd bent in politiek en filosofie, kom vooral eens langs! Voor meer informatie, of als je eens wil komen kijken, stuur een mailtje naar contactpersoon Lotte via werkgroep.poffie@dwars.org.

 

Werkgroep Sport

Ben jij naast inhoudelijke verdieping bij DWARS ook op zoek naar mensen die net zo van sport(en) houden als jij? Dan ben je bij de werkgroep Sport aan het juiste adres. We bieden voor ieder wat wils. Houd je van relaxend op de bank met een zak chips genieten van de laatste WK-wedstrijd? Win je graag de eer bij een toernooipoule? Of heb je juist zin in een heuse DWARS-sportdag? Bij de werkgroep Sport vind je het allemaal! Wil je weten wanneer we vergaderen/sporten/sport kijken? Mail even naar onze contactpersoon Sigrid (werkgroep.sport@dwars.org) voor alle informatie. We hopen je snel te zien!