Het Activistennetwerk

Wie zijn wij?

Het activistennetwerk is opgericht in de lente van 2021. Wij willen activisme een grotere plek geven binnen DWARS, en DWARS een grotere plek binnen de actiebeweging in Nederland. Het activistennetwerk is een plek om over activisme te leren, en je stem te laten horen. Het activistennetwerk staat onder leiding van een kerngroep. Verder kan iedereen meehelpen met acties organiseren, of meegaan met acties.

Wat is het doel van het activistennetwerk?

Het doel van het activismenetwerk is om activisme binnen DWARS onder aandacht te brengen. Ook is het een plek om jezelf te ontwikkelen, andere DWARSers te ontmoeten, met ideeën te komen en om samen onze stemmen te bundelen tot een krachtig geluid. Samen kunnen wij dingen veranderen!

Hoe kan jij bijdragen?

We zijn altijd opzoek naar DWARSers die hun stem willen laten horen, zichzelf willen ontwikkelen of hun activistische ideeën met ons willen delen. Je hebt geen ervaring met activisme of bij DWARS nodig om je bij ons aan te sluiten. Ook heeft het activistennetwerk geen verplichtingen. Je kunt dus bij zo veel acties aansluiten of mee-organiseren als je wil. Kom in onze appgroep om op de hoogte te blijven van alle acties en om mee te praten!

Wie zitten er in de kerngroep?

Jolijn met protest bordHi! Ik ben Jolijn, ik ben 18 jaar en ik studeer in Zwolle. Zelf woon ik en ben ik opgegroeid in Hardenberg. Ik heb me altijd al ingezet voor een schone, groenere wereld en inclusiviteit. Ik ben daarom ook lid geworden van DWARS om mezelf verder te ontwikkelen en mijn stem te laten horen. Ik was klaar met stil zitten en alles maar langs mij heen laten gaan. Al snel heb ik mij aangesloten bij het activistennetwerk, omdat ik activisme erg belangrijk vindt en dit ook hoop door te geven aan anderen. Ieder geluid telt, en samen kunnen wij voor verandering zorgen om zo de wereld een stukje beter te maken! Tot bij de volgende actie!

 

 

Ik ben Anna, Amsterdamse, 24 jaar en in het dagelijks leven diehard feminist en duurzaamheidsadviseur. Bij het activistennetwerk ben ik degene die voorzit, de mail beheert en dat soort zaken. Ik heb me bij DWARS aangesloten, omdat ik gefrustreerd raakte van de mensen aan de macht en hun beleid en hier graag verandering in wilde brengen. Ik geloof er in dat als we ons verenigen we kunnen zorgen voor een groenere en inclusievere wereld. Dat is ook de reden waarom ik nu bij het activistennetwerk zit. Ik wil mensen overtuigen om de straat op te gaan en te strijden voor waar ze in geloven.

 

Ik ben Sheila, ik ben 23 jaar en ik woon in Utrecht. Ik studeer rechten en heb een bijbaantje in een pannenkoekenrestaurant. Ik ben lid geworden van DWARS om iets te doen met mijn boosheid over onrecht, ongelijkheid en de manier waarop er met onze aarde wordt omgegaan. Door onze stem te laten horen bij acties, maken we de wereld een klein beetje beter. Daarom kijk ik er naar uit om veel actie te voeren met mede DWARS’ers. Ik heb er zin in! Tot snel bij het activistennetwerk!

 

 

 

Het bestuurslid Activisme en Campagne, Anne (anne@dwars.org), werkt nauw samen met de kerngroep.

Het activistennetwerk is bereikbaar via activistennetwerk@dwars.org.