Organisatorische commissies

DWARS heeft organisatorische commissies. Ze doen allemaal verschillende dingen voor de vereniging. In tegenstelling tot onze inhoudelijke commissies ligt de nadruk het meest bij het organiseren van evenementen, trainingen of acties.

Doe mee!

Per commissie verschilt het hoe je mee kunt doen. Naar een aantal commissie kun je een mailtje sturen om een vergadering bij te wonen. Bij de meeste commissies komt er ieder jaar een vacature online.

Kijk op de pagina van de commissie die je aanspreekt en stuur gerust een mail voor meer informatie.

De commissies

Activiteiten
Bij DWARS worden niet alleen politiek inhoudelijke activiteiten georganiseerd, maar ook gezellige activiteiten en leerzame activiteiten! Zo organiseert de Activiteitencommissie bijvoorbeeld het zomerkamp, het gala en DWARSxl.

Campagne
Bijna elk jaar zijn er wel verkiezingen in Nederland. Of het nou voor de Tweede Kamer, het Europees Parlement of lokaal in de provincie, gemeente of waterschappen is: er is altijd wel een campagne om op te zetten. De Campagnecommissie gaat aan de slag om thema’s die jongeren aangaan te promoten. Zij bedenken de campagnestrategie om de DWARSe idealen zichtbaar te maken.

Congres
Het congres is het belangrijkste orgaan van DWARS. De Congrescommissie is verantwoordelijk voor de organisatie hiervan. Zij kiezen de plaats waar het congres gehouden wordt en zij zorgen ervoor dat alles wat belangrijk is voor het congres geregeld wordt, zoals het opstellen van een goed programma en het regelen van locaties.

Internationale Activiteiten
DWARS organiseert ook verschillende reizen naar het buitenland. Zo gaan we jaarlijks naar Brussel, organiseren we een langere internationale reis, en zijn er soms internationale congressen. De Internationale Activiteitencommissie is de commissie helpt bij het organiseren hiervan.

DIRT (DWARS International Representatives Team)
DIRT is een commissie voor afgevaardigden van DWARS naar internationale conferenties en evenementen. Het doel is om te coördineren wie er naar deze conferenties en evenementen gaat. De gesproken taal in deze commissie is Engels.

DIRT is a committee for delegates from DWARS to international conferences and events. The goal of this committee is to coordinate who goes to international conferences and events. The spoken language in this committee is English.