Doe mee!

DWARS, GroenLinkse Jongeren is de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Op deze pagina vind je alles over wat je kunt doen bij DWARS! We vertellen iets over wat we organiseren voor nieuwe leden, maar ook wat je verder kan doen bij DWARS. We zijn een grote vereniging, en er is een hoop om uit te kiezen.

Ben je nog geen lid? Dan kan je je hier aanmelden!

Ben je nieuw lid?

We willen er graag voor zorgen dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt bij DWARS! Daarom organiseren wij verschillende activiteiten en scholingstrajecten om je bekend te maken binnen DWARS. Hou onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor wanneer deze activiteiten plaatsvinden. Ook kan je contact zoeken met het bestuur als je vragen hebt. Kijk op deze pagina voor de contactgegevens.

Nieuweledenavond

Eens in zoveel tijd organiseren we een nieuweledenavond. Ben je nieuw lid? Of al langer, maar weet je niet zo goed hoe je actief kunt worden? Kom dan naar deze nieuweledenavond! Hier krijg je informatie over wat je kan doen bij DWARS en heb je de kans om andere nieuwe leden te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wat kun je allemaal doen bij DWARS?

Bij DWARS zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kunt bij een commissie aan de slag met politiek-inhoudelijke dingen en je kunt je organisatorisch ontwikkelen. Er zijn ook mogelijkheden om bij jou in de buurt actief te worden. Hieronder vind je een overzicht met wat mogelijk is.

Ook kan je een kijkje nemen op onze vacaturepagina. Er komen regelmatig vacatures vrij voor functies bij DWARS. Voor de meeste functies hoef je nog niet veel ervaring te hebben. We vinden het vooral fijn als je enthousiast bent en dan kunnen we je de kwaliteiten die nodig zijn voor de functie leren.

Weet je niet zo goed wat een goede plek voor jou zou zijn? Heb je advies nodig of iemand die met je meedenkt over wat bij je zou passen? Je kan altijd een mailtje sturen naar de ZoekCommissie via zoekcommissie@dwars.org! Zij denken graag met je mee.

 

Afdelingen

Om ervoor te zorgen dat alle leden actief kunnen worden bij DWARS op een laagdrempelige manier, heeft DWARS lokale afdelingen. De afdelingen houden zich bezig met de DWARSe idealen op lokaal niveau en organiseren gezellige en leerzame activiteiten bij jou in de buurt! De afdelingen letten goed op de lokale politiek en ze organiseren acties rondom thema’s die spelen in hun regio. Je kunt hier kennis maken met de leden van DWARS en je inzetten voor lokale thema’s.

Bekijk hier welke afdelingen er zijn

Commissies

Inhoudelijk

DWARS kent verschillende inhoudelijke commissies, die elke twee tot drie weken vergaderen. Op de vergaderingen worden inhoudelijke discussies gevoerd, maar er worden ook opiniestukken geschreven of activiteiten georganiseerd. Commissies houden zich bezig met allerlei thema’s; dus er is altijd wel een commissie die bij jou past!

Bekijk het overzicht van onze inhoudelijke commissies.

Organisatorisch

DWARS heeft ook organisatorische commissies. Ze doen allemaal verschillende dingen voor de vereniging. In tegenstelling tot onze inhoudelijke commissies ligt de nadruk het meest bij het organiseren van evenementen, trainingen of acties.

Bekijk het overzicht van de organisatorische commissies.

OverDWARS

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Bekijk hier wat je kan doen bij OverDWARS

Veilige sfeer

Bij DWARS vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom hebben we een gedragscode opgesteld, die geldt op alle activiteiten en appgroepen van DWARS.

Je kan hier de gedragscode lezen

Blijf op de hoogte!

Sociale media

Volg ons op de sociale media om extra goed op de hoogte te blijven.

Onze twitter: @DWARS
Onze instagram: @dwars

Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de verschillende nieuwsbrieven.

De Notulenspin

Via deze lijst worden de notulen van de bestuursvergaderingen verstuurd wanneer deze, in de regel de week daarna, vastgesteld zijn. Hierin kun je lezen wat het bestuur heeft besproken en op wat voor manier dat ongeveer is gegaan. Wil jij als lid deze notulen ontvangen? Schrijf je dan hier in.