Doe mee

Bij DWARS zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kunt bij een commissie aan de slag met politiek-inhoudelijke dingen en je kunt je organisatorisch ontwikkelen. Er zijn ook mogelijkheden om bij jou in de buurt actief te worden. Op deze pagina vind je een overzicht met wat mogelijk is.

Afdelingen

Om ervoor te zorgen dat alle leden actief kunnen worden bij DWARS op een laagdrempelige manier, heeft DWARS lokale afdelingen.

Afdelingen organiseren verschillende activiteiten. Je kunt hier kennis maken met de leden van DWARS en je inzetten voor lokale thema’s.

Kijk hier welke afdelingen er zijn.

 

Commissies

Inhoudelijk

DWARS kent negen inhoudelijke commissies, die elke twee tot drie weken vergaderen. Op de vergaderingen worden inhoudelijke discussies gevoerd, maar er worden ook opiniestukken geschreven of activiteiten georganiseerd. Commissies houden zich bezig met allerlei thema’s; dus er is altijd wel een commissie die bij jou past!

Bekijk het overzicht van onze inhoudelijke commissies.

Organisatorisch

DWARS heeft 8 organisatorische commissies. Ze doen allemaal verschillende dingen voor de vereniging. In tegenstelling tot onze inhoudelijke commissies ligt de nadruk het meest bij het organiseren van evenementen, trainingen of acties.

Bekijk het overzicht van de organisatorische commissies.

 

OverDWARS

Het ledenblad OverDWARS is altijd opzoek naar mensen die het leuk vinden om te schrijven, fotograferen, graphics te maken of met andere ideeën komen.

Kijk eens op deze pagina en stuur eens een mailtje.

Bekijk hier wat je kunt doen bij OverDWARS.

 

Vacatures

Er komen regelmatig vacatures vrij voor functies bij DWARS. Voor de meeste functies hoef je nog niet veel ervaring te hebben. We vinden het vooral fijn als je enthousiast bent en dan kunnen we je de kwaliteiten die nodig zijn voor de functie leren.

Bekijk onze vacatures.

 

Op de hoogte blijven

Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de verschillende nieuwsbrieven.

De Notulenspin

Via deze lijst worden de notulen van de bestuursvergaderingen verstuurd wanneer deze, in de regel de week daarna, vastgesteld zijn. Hierin kun je lezen wat het bestuur heeft besproken en op wat voor manier dat ongeveer is gegaan. Wil jij als lid deze notulen ontvangen? Stuur dan een mailtje naar secretaris[at]dwars.org dan voegt de secretaris je toe aan de notulenspin.

Commissies

De verschillende commissies hebben ieder een eigen doorsturing. Wanneer je je bij een commissie wilt aansluiten, je bent er bijvoorbeeld een paar keer bij geweest en bent ook van plan om de komende tijd vaker aanwezig te zijn, kom je op de mailinglijst van deze commissie. Hier worden onder andere de memo’s over gestuurd, nieuwe vergaderdata en dingen die te maken hebben met activiteiten die de commissie organiseert.