Doe mee

DWARS, GroenLinkse Jongeren is de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Op deze pagina vind je alles over wat je kunt doen bij DWARS! We vertellen iets over wat we organiseren voor nieuwe leden, maar ook wat je verder kan doen bij DWARS. We zijn een grote verenigingen, en er is een hoop om uit te kiezen. Benieuwd wat allemaal? Lees vooral de gehele pagina!

Ben je nog geen lid van DWARS? Dan kan je je hier aanmelden!

Ben je nieuw lid?

We willen er graag voor zorgen dat jij je zo snel mogelijk thuis voelt bij DWARS! Daarom organiseren wij verschillende activiteiten en scholingstrajecten om je bekend te maken binnen DWARS. Hou onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor wanneer deze activiteiten plaatsvinden. Ook kan je contact zoeken met het bestuur als je vragen hebt. Kijk op deze pagina voor de contactgegevens.

Nieuweledenavond

Eens in zoveel tijd organiseren we een nieuweledenavond. Ben je nieuw lid? Of al langer, maar weet je niet zo goed hoe je actief kunt worden? Kom dan naar deze nieuweledenavond! Hier krijg je informatie over wat je kan doen bij DWARS en heb je de kans om andere nieuwe leden te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

 

Wat kun je allemaal doen bij DWARS?

Bij DWARS zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kunt bij een commissie aan de slag met politiek-inhoudelijke dingen en je kunt je organisatorisch ontwikkelen. Er zijn ook mogelijkheden om bij jou in de buurt actief te worden. Hieronder vind je een overzicht met wat mogelijk is. Weet je niet zo goed wat een goede plek voor jou zou zijn? Heb je advies nodig of iemand die met je meedenkt over wat bij je zou passen? Je kan altijd een mailtje sturen naar de ZoekCommissie via zoekcommissie@dwars.org! Zij denken graag met je mee.

 

Afdelingen

Om ervoor te zorgen dat alle leden actief kunnen worden bij DWARS op een laagdrempelige manier, heeft DWARS lokale afdelingen. De afdelingen houden zich bezig met de DWARSe idealen op lokaal niveau en organiseren gezellige en leerzame activiteiten bij jou in de buurt! De afdelingen letten goed op de lokale politiek en ze organiseren acties rondom thema’s die spelen in hun regio. Je kunt hier kennis maken met de leden van DWARS en je inzetten voor lokale thema’s.

Kijk hier welke afdelingen er zijn.

 

Commissies
Inhoudelijk

DWARS kent verschillende inhoudelijke commissies, die elke twee tot drie weken vergaderen. Op de vergaderingen worden inhoudelijke discussies gevoerd, maar er worden ook opiniestukken geschreven of activiteiten georganiseerd. Commissies houden zich bezig met allerlei thema’s; dus er is altijd wel een commissie die bij jou past!

Bekijk het overzicht van onze inhoudelijke commissies.

Organisatorisch

DWARS heeft ook organisatorische commissies. Ze doen allemaal verschillende dingen voor de vereniging. In tegenstelling tot onze inhoudelijke commissies ligt de nadruk het meest bij het organiseren van evenementen, trainingen of acties.

Bekijk het overzicht van de organisatorische commissies.

 

OverDWARS

Het ledenblad OverDWARS is altijd opzoek naar mensen die het leuk vinden om te schrijven, fotograferen, graphics te maken of met andere ideeën komen.

Kijk eens op deze pagina en stuur eens een mailtje.

Bekijk hier wat je kunt doen bij OverDWARS.

 

Werkgroepen

DWARS heeft ook werkgroepen. De werkgroepen bepalen helemaal zelf wat ze doen, dus ze verschillen behoorlijk. Je kan ook zelf een werkgroep oprichten!

Bekijk het overzicht van de werkgroepen.

 

Vacatures

Er komen regelmatig vacatures vrij voor functies bij DWARS. Voor de meeste functies hoef je nog niet veel ervaring te hebben. We vinden het vooral fijn als je enthousiast bent en dan kunnen we je de kwaliteiten die nodig zijn voor de functie leren.

Bekijk onze vacatures.

 

Overige vacatures

Op deze pagina vind je vacatures en stages die niet vanuit DWARS komen, maar vanuit andere organisaties die de DWARSe idealen omarmen.
Wij willen DWARSers hiervan op de hoogste stellen en hen de mogelijkheid geven om zichzelf via verschillende functies en stages te ontwikkelen.
Als er vragen zijn over één van de vacatures, neem dan contact op met het betreffende bestuurslid dat de vacature online zet.

Bekijk onze overige vacatures

 

Veilige sfeer

Bij DWARS vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Daarom hebben we een gedragscode opgesteld, die geldt op alle activiteiten en appgroepen van DWARS. Deze kun je lezen door hier te klikken.

 

Op de hoogte blijven

Sociale media

Volg ons op de sociale media om extra goed op de hoogte te blijven.

Onze twitter: @DWARS
Onze instagram: @dwars
Onze facebook: @dwars.groenlinksejongeren

Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor de verschillende nieuwsbrieven.

De Notulenspin

Via deze lijst worden de notulen van de bestuursvergaderingen verstuurd wanneer deze, in de regel de week daarna, vastgesteld zijn. Hierin kun je lezen wat het bestuur heeft besproken en op wat voor manier dat ongeveer is gegaan. Wil jij als lid deze notulen ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Commissies

De verschillende commissies hebben ieder een eigen mailinglijst. Wanneer je je bij een commissie wilt aansluiten, je bent er bijvoorbeeld een paar keer bij geweest en bent ook van plan om de komende tijd vaker aanwezig te zijn, kom je op de mailinglijst van deze commissie. Hier worden onder andere de memo’s over gestuurd, nieuwe vergaderdata en dingen die te maken hebben met activiteiten die de commissie organiseert.