Voorzitter

Commissie Natuur, Milieu en Landbouw

Nina Bos

Secretaris

Commissie Natuur, Milieu en Landbouw

Coen Klein Hofmeijer

Natuur, Milieu en Landbouw

Commissievoorzitter: Nina Bos, voorzitter.nml@dwars.org
Meedoen aan de commissie? Je kan Nina ook appen of bellen via +31 6 22328214

Commissiesecretaris: Coen Klein Hofmeijer, secretaris.nml@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Elise Renkema, elise@dwars.org.


Waar houdt de commissie zich mee bezig?

Natuur, Milieu en Landbouw is een diverse commissie bezig is met onderwerpen van natuur, leefomgeving, voedsel, klimaat en ruimtelijke ordening. Afgelopen tijd hebben we veel verschillende onderwerpen behandeld. Zo hebben we een thema-avonden georganiseerd over klimaatvluchtelingen, de waterschappen en stikstof en een pubquiz gehouden over palmolie. Daarnaast hebben we ook nog behoorlijk wat geproduceerd! We hebben vier artikelen geschreven over veganisme voor ons eigen magazine (OverDWARS) en hebben een eigen keurmerken kwartetspel gemaakt. Je kan ook altijd rekenen op gezelligheid: we hebben pas samen een documentaire gekeken over de belangrijke rol die de bodem speelt in de strijd tegen klimaatverandering en we eten vaak samen voor (fysieke) vergaderingen (veganistisch).

Wat is het huidige thema?

We zijn op het moment bezig met pesticiden en Rights of Nature.

Wat kan jij bijdragen?

We vergaderen ongeveer eens in de twee weken. Tijdens deze vergaderingen hebben we inhoudelijke discussies en bespreken we wat er op dit moment in de politiek gebeurd. In onze commissie zitten mensen met diverse (studie)achtergronden. Zo leren we van elkaars verschillende perspectieven op maatschappelijke en politieke vraagstukken. Jouw input is van harte welkom!

Wanneer vergaderen we?

De eerstvolgende vergaderingen staan gepland op:

  • Dinsdag 30 augustus om 19:30 (locatie: Online)

Momenteel vergaderen we vooral online, en we. hebben regelmatig in-person activiteiten.

Heb je interesse om een keertje langs te komen? App Nina via +31 6 22328214 of stuur een mailtje naar: voorzitter.NML@dwars.org