Natuur, Milieu en Landbouw

Commissievoorzitter: deze functie staat open! Zie de vacaturepagina.

Commissiesecretaris: deze functie staat open! Zie de vacaturepagina.

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


Waar houdt de commissie zich mee bezig?

Natuur, Milieu en Landbouw is een diverse commissie bezig is met onderwerpen van natuur, leefomgeving, voedsel, klimaat en ruimtelijke ordening. Afgelopen tijd hebben we veel verschillende onderwerpen behandeld. Zo hebben we een thema-avonden georganiseerd over klimaatvluchtelingen, de waterschappen, stikstof, waterrechten  en een pubquiz gehouden over palmolie. Daarnaast hebben we ook nog behoorlijk wat geproduceerd! We hebben vier artikelen geschreven over veganisme voor ons eigen magazine (OverDWARS) en hebben een eigen keurmerken kwartetspel gemaakt. Je kan ook altijd rekenen op gezelligheid: we hebben pas samen een documentaire gekeken over de belangrijke rol die de bodem speelt in de strijd tegen klimaatverandering en we eten vaak samen voor (fysieke) vergaderingen (veganistisch).

Wat is het huidige thema?

Wij zijn op het moment bezig met een evenement over stikstof te organiseren met de inhoudelijke commissies Economie en Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit. Daarnaast zijn wij als commissie bezig om een fysiek bezoek te organiseren bij verschillende boeren om zo meer kennis over hun werk te vergaren.

Wat kan jij bijdragen?

We vergaderen ongeveer eens in de twee weken. Tijdens deze vergaderingen hebben we inhoudelijke discussies en bespreken we wat er op dit moment in de politiek gebeurd. In onze commissie zitten mensen met diverse (studie)achtergronden. Zo leren we van elkaars verschillende perspectieven op maatschappelijke en politieke vraagstukken. Jouw input is van harte welkom!

Wanneer vergaderen we?

Op dit moment staan er geen vergaderingen gepland. Wil je een keertje langskomen? Stuur dan een mailtje naar voorzitter.nml@dwars.org