Voorzitter

Commissie Natuur, Milieu en Landbouw

Nina Bos

Secretaris

Commissie Natuur, Milieu en Landbouw

Coen Klein Hofmeijer

Natuur, Milieu en Landbouw

Commissievoorzitter: Nina Bos, voorzitter.nml@dwars.org
Meedoen aan de commissie? Je kan Nina ook appen of bellen via +31 6 22328214

Commissiesecretaris: Coen Klein Hofmeijer, secretaris.nml@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


Waar houdt de commissie zich mee bezig?

Natuur, Milieu en Landbouw is een diverse commissie bezig is met onderwerpen van natuur, leefomgeving, voedsel, klimaat en ruimtelijke ordening. Afgelopen tijd hebben we veel verschillende onderwerpen behandeld. Zo hebben we een thema-avonden georganiseerd over klimaatvluchtelingen, de waterschappen, stikstof, waterrechten  en een pubquiz gehouden over palmolie. Daarnaast hebben we ook nog behoorlijk wat geproduceerd! We hebben vier artikelen geschreven over veganisme voor ons eigen magazine (OverDWARS) en hebben een eigen keurmerken kwartetspel gemaakt. Je kan ook altijd rekenen op gezelligheid: we hebben pas samen een documentaire gekeken over de belangrijke rol die de bodem speelt in de strijd tegen klimaatverandering en we eten vaak samen voor (fysieke) vergaderingen (veganistisch).

Wat is het huidige thema?

Wij zijn op het moment bezig met een evenement over stikstof te organiseren met de inhoudelijke commissies Economie en Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit. Daarnaast zijn wij als commissie bezig om een fysiek bezoek te organiseren bij verschillende boeren om zo meer kennis over hun werk te vergaren.

Wat kan jij bijdragen?

We vergaderen ongeveer eens in de twee weken. Tijdens deze vergaderingen hebben we inhoudelijke discussies en bespreken we wat er op dit moment in de politiek gebeurd. In onze commissie zitten mensen met diverse (studie)achtergronden. Zo leren we van elkaars verschillende perspectieven op maatschappelijke en politieke vraagstukken. Jouw input is van harte welkom!

Wanneer vergaderen we?

De eerstvolgende vergaderingen staan gepland op:

  • Maandag 27 maart om 19:30 (online; app voor de link naar Nina)
  • Zaterdag 1 april 11:30: bezoek aan twee boeren in de provincies Utrecht en Gelderland (app Nina voor verdere informatie)

Momenteel vergaderen we hybride, wat wil zeggen dat we om de twee weken online of fysiek vergaderen. Daarnaast hebben wij regelmatig in-person activiteiten.

Heb je interesse om een keertje langs te komen? App Nina via +31 6 22328214 of stuur een mailtje naar: voorzitter.NML@dwars.org