Zorg & Welzijn

Commissievoorzitter: Roy Korbijn, roy@dwars.org
Verantwoordelijk bestuurslid: Wouter Ubbink, wouter@dwars.org
Secretaris: Rana Orhan, rana@dwars.org

Commissie mail: Zorg@dwars.org

DWARS zet zich in voor een samenleving waar we voor elkaar zorgen. Patiënten verdienen goede zorg, werknemers een eerlijk loon en werkzoekenden bestaanszekerheid. Het sociale stelsel staat echter
onder druk. Zo is er de afgelopen jaren fors bezuinigd op de langdurige zorg, is de toegang tot de bijstand verslechterd en zijn steeds meer werknemers en zelfstandigen ongewild onderdeel van de flexibele schil. Bovenstaande voorbeelden zijn onwenselijk en verdienen aanpassing. Iedereen in Nederland moet toegang hebben tot goede zorg en er dient geen onrechtvaardig hoge prijs op ziekte te liggen. Daarom investeert DWARS in de GGZ, verlaagt ze de (verplichte) eigen bijdrage in de zorg en komen tandzorg en anticonceptie weer in het basispakket. Ook pakken we misstanden op de werkvloer aan door extra te investeren in handhaving van bestaande wet- en regelgeving.

De commissie zorg & welzijn houdt zich bezig met een van de grootste en belangrijkste terreinen in de politiek. Er gebeurt veel in de zorg: decentralisaties, bezuinigingen en vernieuwingen. Deze commissie formuleert samen met de politiek secretaris het DWARSe verhaal op dit thema. Ook organiseert de commissie activiteiten over de verschillende aspecten van de zorg.

 

Lijk het jou leuk om eens te komen kijken en meer te leren over dit thema? Stuur dan een bericht naar roy@dwars.org!

/array(1) { ["afdeling"]=> string(5) "alles" }