Voorzitter

Commissie Zorg en Welzijn

Thijme Hoffmann

Secretaris

Commissie Zorg en Welzijn

David Sagradian 

Voorzitter: Thijme Hoffmann, voorzitter.zorg@dwars.org

Commissiesecretaris: David Sagradian 

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


De zorg staat op zijn kop. Er zijn grote personeelstekorten, de groeiende kansenongelijkheid zien we ook terug in de zorg en terwijl de meeste inkomens dalen, stijgen de zorgkosten hard. DWARS staat voor sociale gelijkwaardigheid en duurzame oplossingen, ook in de zorg. De commissie Zorg & Welzijn helpt hierin door het DWARSe geluid te formuleren op deze thema’s (en nog veel meer!).

Dit is wat we doen

We zijn druk bezig met allerlei iniatieven om de kennis rondom Zorg & Welzijn binnen DWARS en daarbuiten te vergroten. We willen leren over de problemen die spelen bij deze thema’s en uitleggen hoe ze kunnen worden opgelost. Op het moment wordt er een artikel geschreven over drugsbeleid voor de papieren editie van OverDWARS voor het zomercongres. Daarnaast hebben we een artikel gepubliceerd over werkdruk en burnouts, neem vooral een kijkje! Ook hebben we een super interessante thema-avond georganiseerd samen met afdeling Gelderland over het recht op abortus met Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet en organisatie AVA als sprekers. Een andere interessante activiteit hebben we samen met DWARS Utrecht georganiseerd over de problemen in de jeugdzorg, met Lisa Westerveld, de Utrechtse wethouder en het Vergeten Kind als sprekers.

Doe mee!

Lijk het jou leuk om eens te komen kijken en meer te leren over dit thema? Of te helpen met super interessante activiteiten te organiseren? Schuif dan een keer aan bij een vergadering! Voor vragen of meer informatie kan je altijd een berichtje sturen naar Thijme (voorzitter.zorg@dwars.org of 06-12782211). Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van de thema’s, de commissie is ook bedoeld om van te leren. We denken graag mee om de commissie voor jou zo toegankelijk mogelijk te maken!

Volgende vergaderingen

29-6, 19.30u online (onder voorbehoud)