Voorzitter

Commissie Zorg & Welzijn

Gabriel Gomes Barros

Secretaris

Commissie Zorg & Welzijn

Simon Osnabrugge

Commissievoorzitter: Gabriel Gomes Barros, (0637477160), voorzitter.zorg@dwars.org

Commissiesecretaris: Simon Osnabrugge, (0614157608), secretaris.zorg@dwars.org

Verantwoordelijk bestuurslid: Ruben Bals, ruben@dwars.org


De zorg staat op zijn kop. Er zijn grote personeelstekorten, de groeiende kansenongelijkheid zien we ook terug in de zorg en terwijl de meeste inkomens dalen, stijgen de zorgkosten hard. DWARS staat voor sociale gelijkwaardigheid en duurzame oplossingen, ook in de zorg. De commissie Zorg & Welzijn helpt hierin door het DWARSe geluid te formuleren op deze thema’s (en nog veel meer!).

Dit is wat we doen

We zijn druk bezig met allerlei iniatieven om de kennis rondom Zorg & Welzijn binnen DWARS en daarbuiten te vergroten. We willen leren over de problemen die spelen bij deze thema’s en uitleggen hoe ze kunnen worden opgelost. Op het moment wordt er een artikel geschreven over drugsbeleid voor de papieren editie van OverDWARS voor het zomercongres. Daarnaast hebben we een artikel gepubliceerd over werkdruk en burnouts, neem vooral een kijkje! Ook hebben we een super interessante thema-avond georganiseerd samen met afdeling Gelderland over het recht op abortus met Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet en organisatie AVA als sprekers. Een andere interessante activiteit hebben we samen met DWARS Utrecht georganiseerd over de problemen in de jeugdzorg, met Lisa Westerveld, de Utrechtse wethouder en het Vergeten Kind als sprekers.

Doe mee!

Lijk het jou leuk om eens te komen kijken en meer te leren over dit thema? Of te helpen met super interessante activiteiten te organiseren? Schuif dan een keer aan bij een vergadering! Voor vragen of meer informatie kan je altijd een berichtje sturen naar voorzitter.zorg@dwars.org. Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van de thema’s, de commissie is ook bedoeld om van te leren. We denken graag mee om de commissie voor jou zo toegankelijk mogelijk te maken!

Volgende vergaderingen

18 April 19:00 tot 20:30

16 Mei 19:00 tot 20:30

13 Juni 19:00 tot 20:30

De locatie wordt aangekondigd via de whatsappgroep.

 

Het presidium

Wij zijn het presidium (voorzitter en secretaris) van 2023-2024 en stellen ons graag aan je voor.

Gabriel Gomes Barros

Ik ben Gabriel, bestuurskunde en rechtsgeleerdheid student aan de EUR. Ik ben ervaringsdeskundige in de jeugdhulp en ik werk bij een GGZ organisatie als ondersteuner van de clientenraad. Ik zet me in het dagelijks leven in voor jongerenparticipatie, jeugdhulp en veilig opgroeien. En nu ben ik de voorzitter van de commissie zorg en welzijn en ik nodig je graag uit om een keer langs te komen en mee te praten.

Simon Osnabrugge

Als psychologiestudent en voormalig cliënt binnen de GGZ vind ik de geestelijke gezondheidszorg een zeer belangrijk thema. Zoals we hebben gezien gedurende de coronapandemie is de ook de algemenere gezondheidszorg van cruciaal belang voor Nederland. Ik hoop dan ook dat als secretaris van de commissie zorg en welzijn wij binnen DWARS hier ons steentje aan kunnen bijdragen. Ik hoop dan ook op een jaar met activiteiten, inhoudelijke discussies maar vooral ook gezelligheid rondom dit thema!