Zorg & Welzijn

Voorzitter: Thijme Hoffmann, voorzitter.zorg@dwars.org

Commissiesecretaris: David Sagradian 

Verantwoordelijk bestuurslid: Elise Renkema, elise@dwars.org


De zorg staat op zijn kop. Er zijn grote personeelstekorten, de groeiende kansenongelijkheid zien we ook terug in de zorg en terwijl de meeste inkomens dalen, stijgen de zorgkosten hard. DWARS staat voor sociale gelijkwaardigheid en duurzame oplossingen, ook in de zorg. De commissie Zorg & Welzijn helpt hierin door het DWARSe geluid te formuleren op deze thema’s (en nog veel meer!).

Dit is wat we doen

We zijn druk bezig met allerlei iniatieven om de kennis rondom Zorg & Welzijn binnen DWARS en daarbuiten te vergroten. We willen leren over de problemen die spelen bij deze thema’s en uitleggen hoe ze kunnen worden opgelost. Momenteel worden er twee artikelen geschreven voor OverDWARS, namelijk over werkdruk & burnouts en over drugsbeleid. Ook gaan we een thema-avond organiseren over het recht op en de toegang tot abortus met interessante sprekers. En daarnaast zijn we natuurlijk altijd op zoek naar andere leuke dingen om te doen!

Doe mee!

Lijk het jou leuk om eens te komen kijken en meer te leren over dit thema? Schuif dan een keer aan bij een vergadering. Voor vragen of meer informatie kan je altijd een berichtje sturen naar Thijme (voorzitter.zorg@dwars.org of 06-12782211). We denken ook graag mee om de commissie voor jou zo toegankelijk mogelijk te maken!

Volgende vergaderingen

8-12-2022, om 19.30u (online)

22-12-2022, tijd en locatie worden nog bekend gemaakt