Vacature DWARS Academy Trainingscoördinator

Vacature Trainingscoördinator DWARS Academy

De DWARS Academy is op zoek naar twee nieuwe trainingscoördinatoren!

Wat doet de DWARS Academy?

De DWARS Academy is een groep DWARSers die trainingen geven aan andere DWARSers. Denk hierbij aan trainingen over debatteren, werken in een team, activiteiten organiseren, campagnevoeren of activisme. De Academy ontwikkelt haar trainingen zelf, en is ook een plek waar de trainers hun eigen vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Het complete overzicht van trainingen die door de Academy worden aangeboden kan je op de website vinden. De Academy is doorlopend op zoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om trainingen te geven aan andere DWARSers en om de trainingen verder te ontwikkelen. 

De Academy komt elke zes weken samen. Afwisselend is er dan een vergadering, of een ontwikkelsessie. Tijdens een ontwikkelsessie werkt de Academy aan haar eigen trainingen, wisselen de trainers ervaringen uit en werken ze aan hun vaardigheden.

Wat doet een trainingscoördinator?

De trainingscoördinatoren coördineren de Academy samen met het bestuurslid met de portefeuille Scholing. De taken van de trainingscoördinatoren zijn onder andere:

* Het voorbereiden en voorzitten van vergaderingen.

* Het voorbereiden van ontwikkelsessies.

* Het coördineren van trainingsaanvragen.

* Contact houden met het bestuurslid met de portefeuille Scholing.

* Samen met het bestuurslid met de portefeuille Scholing en de trainers van de Academy werken aan de ontwikkeling van de Academy zelf.

In de week van een vergadering of ontwikkelsessie kost deze functie meer tijd en in andere weken minder. Ook ben je er vooral in de avond en soms het weekend mee bezig, omdat dan de vergaderingen en ontwikkelsessies zijn. Je bent er ongeveer 6 uur per maand mee bezig. 

Wie ben jij?

Als trainingscoördinator is het belangrijk om het volgende te kunnen of te willen leren:

* ontwikkelsessies en vergaderingen organiseren

* ideeën bedenken voor scholing en de Academy hier in ondersteunen

* goed communiceren

* een groep kunnen enthousiasmeren

De tijdsinvestering voor deze functie bedraagt ongeveer 6 uur per maand.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om trainingscoördinator te worden? Stuur dan uiterlijk 19 april een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar academy@dwars.org. De Academy neemt dan na 19 april contact met je op. 

Heb je nog vragen? Stuur ook dan een mailtje naar academy@dwars.og.

Wil je zelf ook trainingen geven? Solliciteer dan ook voor de vacature voor Trainer bij de Academy!