Vacature DWARS Academy Trainer

Vacature Trainer DWARS Academy (doorlopend, maart 2023)

De DWARS Academy staat altijd open voor nieuwe trainers! Word jij onze nieuwe trainer?

Wat doet de DWARS Academy?

De DWARS Academy is een groep DWARSers die trainingen geven aan andere DWARSers. Denk hierbij aan trainingen over debatteren, werken in een team, activiteiten organiseren, campagnevoeren of activisme. De Academy ontwikkelt haar trainingen zelf, en is ook een plek waar de trainers hun eigen vaardigheden verder kunnen ontwikkelen.

Het complete overzicht van trainingen die door de Academy worden aangeboden kan je op de website vinden. De Academy is doorlopend op zoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om trainingen te geven aan andere DWARSers en om de trainingen verder te ontwikkelen.

De Academy komt elke zes weken samen. Afwisselend is er dan een vergadering, of een ontwikkelsessie. Tijdens een ontwikkelsessie werkt de Academy aan haar eigen trainingen, wisselen de trainers ervaringen uit en werken ze aan hun vaardigheden.

Wat doen trainers?

Trainers geven trainingen aan DWARSers en helpen met het ontwikkelen van de trainingen. Wanneer de Academy een aanvraag voor een training krijgt, kan je zelf aangeven of je deze kan geven. Trainingen worden meestal gegeven door twee trainers.

Wanneer de trainingen fysiek plaatsvinden, kan je je reiskosten declareren bij DWARS.

Wie ben jij?

Wat wij vooral zoeken in een trainer:

  • Je wil graag meer leren over het geven van trainingen, je hoeft dus nog geen (ervaren) trainer te zijn.
  • Je vindt het leuk om kennis en vaardigheden over te dragen;
  • Je kan goed communiceren en organiseren;
  • Je kan enthousiasme overbrengen op een groep;

 

Binnen de Academy zijn nieuwe trainers met alle soorten expertise van harte welkom. We horen graag in welke trainingen jij kan uitblinken, of welke nieuwe trainingen jij zou willen toevoegen aan de Academy.

 

De tijdsinvestering voor de Academy bedraagt ongeveer 6 uur per maand. Houd er rekening dat dit soms meer kan zijn, afhankelijk van hoeveel trainingen je wil geven.

 

Alle nieuwe trainers krijgen een training over hoe je trainingen geeft. Je hoeft dus nog geen ervaring te hebben met trainingen geven, maar je moet dit vooral willen leren.

Ben je geïnteresseerd?

Lijkt het je leuk om trainer te worden? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie van een half A4 en je cv naar academy@dwars.org. Het is ook altijd mogelijk om vrijblijvend te praten met een van de trainers over hoe het is om trainer te zijn bij de Academy.

Heb je nog vragen over de vacature of over de Academy? Stuur dan ook een mailtje naar academy@dwars.org.