Internationaal,Nieuwsberichten,Politiek

DWARS bij de verkiezingsrally van de Europese Groenen

14 mei 2024

Op 3 mei organiseerden de Europese Groenen een verkiezingsrally in Brussel. Namens DWARS waren Rick, Luna, Pepijn en Judith hierbij aanwezig. Deze bijeenkomst stond volledig in het teken van de Europese verkiezingen die in juni plaatsvinden. Europese Groenen uit heel Europa kwamen samen in Brussel om zich voor te bereiden op deze verkiezingsstrijd.

Tijdens de bijeenkomst waren er speeches van verschillende belangrijke politici uit de groene beweging. We hebben onder meer geluisterd naar Belgische minister Petra de Sutter, Franse politicus Melanie Vogel, en nog meer kandidaten uit allerlei landen van de EU. Ook gaven de spitzenkandidaten (de lijsttrekkers) van de Europese Groenen Terry Reintke en onze eigen Bas Eickhout inspirerende speeches.

De boodschap van de avond was duidelijk: de klimaatcrisis is de topprioriteit voor de Europese Groenen. De Groenen gaan vechten voor een Green Social Deal die onze planeet beschermd en tegelijk zorgt voor de bestaanszekerheid van alle burgers in de EU. Deze doelen staan dit jaar meer onder druk dan ooit, met de opkomst van extreemrechts en juist daarom is het zo belangrijk dat we ons nu inzetten en in juni naar de stembus gaan.

Tussen alle speeches door was er ook veel ruimte om contacten te leggen met andere aanwezigen, waaronder andere GroenLinks-leden en jonge Groenen uit heel Europa.

Op 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats in Nederland. Wil jij helpen met de campagne? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Terugblik GroenLinks-PvdA congres: speech en moties!

Vorige week hielden GroenLinks en de PvdA hun congressen bij Omnisport in Apeldoon. Daar hield…

25 april 2024
Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
Internationaal, Nieuwsberichten

Stemadvies DWARS: Catarina Vieira en Kenville Kleinmoedig voor Europarlementarier

Maandag is de kandidatenlijst van GL-PvdA voor de Europese parlementsverkiezingen bekend geworden….

07 februari 2024