DWARS in de media,Nieuwsberichten,Politiek

Terugblik GroenLinks-PvdA congres: speech en moties!

25 april 2024

Vorige week hielden GroenLinks en de PvdA hun congressen bij Omnisport in Apeldoon. Daar hield onze voorzitter Rick een speech, en onze bestuursleden Pepijn en Thijme verdedigden een DWARSe motie en voorstel dat LHBTI-rechten binnen de partij moet benadrukken. Tijd voor een korte terugblik!

Traditiegetrouw mocht Rick als voorzitter van DWARS speechen op het GroenLinks-congres. Zijn boodschap? Bij DWARS ‘knokken we al jaren voor wat kwetsbaar is’, zoals een oude verkiezingsslogan van GroenLinks ook luidt. En dat moeten wij, samen met GL-PvdA de komende tijd blijven doen. Voor jongeren, die door rechtse besluiten geen woning kunnen vinden, of duizenden euro’s studieschuld hebben. Voor het klimaat, omdat onze generatie de komende jaren de gevolgen van de klimaatcrisis nog harder gaat voelen. En, voor Gaza, waar een mogelijke genocide plaatsvindt. GL-PvdA moet er zijn voor hen allen!

De speech kun je terugzien op onze Instagram.

Naast de speech hebben we met DWARS ingesproken bij de motie die opkwam tegen niet-inclusieve voorstellen binnen onze partijen. Thijme’s inbreng kun je hier terugzien.

Ook heeft Pepijn ingesproken voor de DWARSe motie, waarin we opriepen om het aantal handtekeningen nodig om een amendement in te dienen op de verkiezingsprogramma’s van GroenLinks-PvdA, terug te brengen van 100 naar 50. Helaas heeft de motie het net niet gehaald, maar we waren dichtbij (44,64% voor, 55,36% tegen).

We bedanken alle DWARSers voor jullie aanwezigheid, jullie steun voor onze voorstellen en jullie gejuich tijdens de speech. Samen maken we GL-PvdA een stukje DWARSer!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten

DWARS op het GroenLinks-congres: aangenomen voorstellen en moties

Op zaterdag 16 februari was het GroenLinks-congres in Zwolle, en DWARS was aanwezig! Op het…

17 februari 2019
DWARS in de media

DWARS bij GroenLinks congres

Op zaterdag 23 april was het congres van GroenLinks. Onze voorzitter Lyle werd daarover…

23 april 2016
Politiek, Vereniging

DWARSe moties GroenLinks congres

Jaaaa! Op zaterdag 19 december is het programmacongres van GroenLinks. Naast dat het…

04 december 2020