Internationaal,Nieuwsberichten

Stemadvies DWARS: Catarina Vieira en Kenville Kleinmoedig voor Europarlementarier

07 februari 2024

Maandag is de kandidatenlijst van GL-PvdA voor de Europese parlementsverkiezingen bekend geworden. Op die lijst staan twee DWARSers! Wij adviseren om Catarina Vieira (plaats 10) Kenville Kleinmoedig (nummer 18) op de gezamenlijke lijst omhoog te stemmen in het online lijstreferendum!


Als DWARS zijn we natuurlijk ontzettend trots op Catarina en Kenville. We hopen dat zij het jonge geluid zullen vertegenwoordigen in Brussel, wat des te belangrijker is gezien de gemiddelde leeftijd van een lid van het Europees Parlement (49,5 jaar) en het feit dat slechts 3% van de leden jonger is dan 35 jaar. Dit is zorgwekkend, vooral omdat de Europese Unie moet streven naar een beleid dat juist de belangen van toekomstige generaties behartigt. In het licht van de huidige druk op het Europese klimaatbeleid is het cruciaal dat jongeren laten zien hoe belangrijk het is om daaraan te werken. Los daarvan is het simpelweg niet eerlijk en rechtvaardig als alleen mensen boven de 45 de beslissingen nemen voor onze Unie die alle generaties aangaan.Daarom is het de hoogste tijd voor een groene, rode én jonge golf. Alleen zo kunnen we werken aan een groene Europese toekomst.

DWARS doet een oproep om Catarina Vieira en Kenville Kleinmoedig zo hoog mogelijk op de lijst te zetten in het lijstreferendum van GroenLinks! Je kunt de link om te stemmen en je stemcode vinden in het mailtje van Katinka Eikelenboom (als je lid bent van GroenLinks), verzonden op 6 februari. 


Catarina en Kenville stellen zich hieronder graag aan jullie voor!

Voorstelstukje van Catarina
Mijn naam is Catarina en ik sta op plek #5 van de GroenLinks lijst. Ik kom uit de Azoren, Portugal en ik woon sinds 2017 in Nederland, eerst in Utrecht en nu in Hilversum. Sinds 2022 maak ik deel uit van de GroenLinks-delegatie bij de European Green Party. Daar voel ik me thuis bij onze groene Europese familie, met partijen uit 35 landen die samen komen om te debatteren over onze standpunten en om van elkaar te leren. Ik werk als EU beleidsadviseur bij een NGO, waar ik mij bezig houd met Europese wetgeving voor milieuvriendelijk en verantwoord ondernemen. Nu wil ik van binnenuit voor verandering zorgen als lid van het Europees Parlement. Ik wil er ook voor zorgen dat de stemmen van onze generatie luid en duidelijk worden gehoord. Niet alleen in de strijd tegen klimaatverandering, maar ook in de strijd voor het recht om te zijn wie je bent, de baas te zijn over je eigen lichaam en vrij te leven van discriminatie. Als jij me wilt steunen, zet mij dan op plek 4 of hoger. Ik kijk er naar uit om samen een heel mooie campagne te gaan voeren!

Voorstelstukje van Kenville
Hi, mijn naam is Kenville Kleinmoedig, ik ben geboren en getogen op Curaçao en ik ben voorgedragen op plek #9 op de lijst van GroenLinks voor Europa. Sinds 2019 ben ik actief lid bij DWARS en GroenLinks. Ik ben naar Nederland gekomen voor mijn studie bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en vervolgens heb ik een master gedaan in Internationale en Europese Governance aan de Universiteit Leiden. Ik heb ervaring als voorzitter van meerdere medenzeggenschapsraden en ben al enige tijd co-campagneleider van GroenLinks Rotterdam

🍀Ik wil het Europees Parlement in omdat ik wil strijden voor een eerlijker en gelijkwaardiger Europa.
Ik wil ervoor zorgen dat de relaties met kleinere (ei)landen binnen de Europese Gemeenschap worden verbeterd en dat hulp vragen bij de EU vergemakkelijkt wordt.
Ik wil een Europa dat oog heeft voor iedereen, in brede diversiteit en waar jonge mensen een permanente plek aan tafel hebben. Ik hoop op jullie steun hierin, zet mij daarom op plek #5 voor het referendum!

* GroenLinks-leden kunnen alleen stemmen voor het GroenLinks-gedeelte van de lijst, PvdA-leden alleen voor het PvdA-gedeelte. De stemprocedure werkt als volgt: voor elke plek (of positie) op de lijst is er een soort minireferendum. De kandidaat die, na instant runoff voting, een meerderheid verdient, krijgt die plek op de lijst. Stel de kandidaat die jij op die positie wilde, krijgt geen meerderheid voor die positie, dan tellen de stemmen alsnog mee voor de eerst volgende positie waar jouw kandidaat voor in aanmerking komt. Als je mensen hoger op de lijst wil, kun je ze dus het best de hoogst mogelijke positie geven in jouw volgorde voor het lijstreferendum

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Manifest: Sluit de PVV uit!

De verkiezingsuitslag, waarbij de PVV de grootste partij werd, heeft grote gevolgen voor kwetsbare…

13 december 2023
Internationaal, Nieuwsberichten, Persberichten

Reactie op ledenreferendum Europese verkiezingen

Tijd voor gezamenlijke Europese politiek – een reactie van het DWARS bestuur op het…

01 december 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023