Nieuwsberichten,Politiek

Bokshandschoenen voor Frans Timmermans: afscheidscadeau bestuur 23-24

21 juni 2024

Op het Zomercongres hebben we het al een beetje gespoiled: Rick zou namens het afzwaaiende bestuur nog een afscheidscadeau meegeven aan Frans Timmermans. En niet zomaar een cadeau, maar een presentje waar Frans de komende tijd ook echt iets aan heeft: bokshandschoenen voor in de politiek arena. Een aanmoediging om de komende tijd af en toe iets harder te knokken voor de DWARSe waarden. Wil je zien hoe Frans de handschoenen ontving? Check dit filmpje

Naast de opname van het filmpje heeft het afzwaaiende bestuur en de nieuwe voorzitter Minne een productief gesprek gevoerd met Frans over de oppositiestrategie van GL-PvdA, waarin we Frans verder hebben aangespoord om de komende tijd feller oppositie te voeren en handreikingen naar VVD en NSC te stoppen. Nu beide partijen hun handtekening hebben gezet onder een coalitieakkoord met extreemrechts, moeten we ze ook laten voelen wat dat betekent. GroenLinks-PvdA gaat de komende periode dan ook de nieuwe coalitie niet helpen aan een meerderheid als ze het zelf niet eens zijn, behalve in hele uitzonderlijke gevallen. Aan handreikingen naar VVD en NSC komt ook een einde, en het enige doel de komende tijd zijn nieuwe verkiezingen.

We kijken met een positief gevoel terug op het gesprek en de video, en blijven GL-PvdA en Frans aansporen om hun innerlijke linkse straatvechters te bevrijden, juist ook tegen Yeşilgöz en Omtzigt.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

‘Frans, laat je innerlijke straatvechter zien!’ Rick in de media

Frans Timmermans noemt zichzelf met enige regelmaat een straatvechter. Bij DWARS zouden we graag…

29 mei 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024