DWARS in de media,Internationaal,Nieuwsberichten,Politiek

‘Frans, laat je innerlijke straatvechter zien!’ Rick in de media

29 mei 2024

Frans Timmermans noemt zichzelf met enige regelmaat een straatvechter. Bij DWARS zouden we graag zien dat hij die rol wat vaker op zich neemt. Als oppositieleider is het zijn taak om de komende tijd keihard oppositie te gaan voeren. Onze oproep is dan ook: bevrijd je innerlijke straatvechter, Frans! Zet een radicaal ander beeld tegenover de extreemrechtse politiek van Wilders, en geef geen enkele handreiking aan de partijen die hun naam onder het coalitieakkoord hebben gezet.

Die boodschap verkondigde Rick maandagavond in het politiek café radioprogramma ‘Dit is de Dag’, waar Frans Timmermans en Bas Eickhout te gast waren om vragen uit het publiek te beantwoorden. ‘In het debat over het coalitieakkoord begon je fel, maar daarna zwakte dat wat af.  Je noemt jezelf af en toe een straatvechter, gaan we dat de komende tijd vaker zien?’, vroeg Rick. Het antwoord van Frans kun je hier terugzien.

Jona over de gezamenlijke Europese lijst

Maandag was Rick niet alleen in het politiek café. Onze politiek adviseur internationaal Jona Berkers sloot ook aan en stelde een vraag over de gezamenlijke Europese lijst aan Bas Eickhout: ‘Kun je juist niet beter in een gezamenlijke fractie zitten als je écht een vuist wil maken tegen extreemrechts? En hoe wordt er gestemd tussen de fracties als het straks echt moeilijk wordt in Europa? Gaan we dan mee met de sociaaldemocraten, de Groenen, of kiezen we onze eigen lijn?’. Het antwoord van Bas kun je hier terugzien.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Reactie DWARS op campagne-evaluatie GroenLinks

Deze week heeft het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks de campagne-evaluatie over de Tweede…

13 juli 2021
Internationaal, Nieuwsberichten

Onbetaalde stages zijn niet van deze tijd

De Europese Commissie komt vandaag met een voorstel over stages en traineeships, dat positief…

20 maart 2024
DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024