DWARS in de media,Nieuwsberichten,Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

24 augustus 2023

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad. Daarin vertelde hij over de kijk van DWARS op de samenwerking met de PvdA en de kandidatuur van Frans Timmermans als lijsttrekker van de gezamenlijke lijst.

In het radioprogramma Spraakmakers reageerde Rick kort op de uitslag van het GroenLinkse ledenreferendum over de gezamenlijke fractie. Hij gaf aan dat DWARS gelooft dat Nederland na dertien jaar neoliberaal beleid snakt naar een sterk links geluid, en dat DWARS daarom blij was met de uitslag. Wel voegde hij toe dat DWARS zich in blijft zetten voor een felgroen én felrood geluid in de samenwerking.

Luister het fragment hier terug (vanaf 14:30).

In tv-programma Nieuwsuur en het radioprogramma Met het oog op morgen lichtte hij toe hoe we kijken naar het kandidaat-lijsttrekkerschap van Frans Timmermans. Bij Nieuwsuur gaf Rick aan dat Timmermans natuurlijk niet de meest jonge en diverse kandidaat is, en dat het belangrijk is dat Timmermans blijft luisteren naar de belangen van jongeren. Bij Met het oog op morgen vertelde Rick samen met de voorzitter van de Jonge Socialisten (Bob den Ouden) uitgebreider over het belang van een jonge, diverse en DWARSe kandidatenlijst, zodat jongeren zich vertegenwoordigd voelen.

Kijk hier de uitzending van Nieuwsuur terug (vanaf 11:20 gaat het over Frans Timmermans) en luister hier het fragment van Met het oog op morgen terug.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en…

17 juli 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Vereniging

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Uitslag DWARS Ledenraadpleging Linkse Samenwerking

De uitslag van de ledenraadpleging over linkse samenwerking is hier. De twee weken hiervoor kon…

23 mei 2023