Nieuwsberichten,Persberichten,Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

17 juli 2023

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en lijsttrekker. Daar zijn we als jongerenorganisaties trots op. Waar rechts zich steeds verder verdeelt, laten wij Nederland zien dat er een gezamenlijk progressief antwoord is. De twee partijen zullen elkaar moeten versterken. Na jaren neoliberaal beleid is het tijd voor idealisme en een sterk geluid op links; een knalrood en felgroen geluid! De jongerenorganisaties staan klaar om die stem te laten horen.

De problemen van jongeren zijn namelijk ontzettend groot. We zijn de eerste generatie die het zichtbaar minder heeft dan hun ouders. Dat komt o.a. door de woningnood, hoge studieschulden, ongelijke kansen in het onderwijs en de toenemende prestatiedruk. Veel jongeren maken zich ook zorgen. Jezelf kunnen zijn in Nederland staat steeds meer onder druk. Daarbij zijn LHBTI-rechten nog altijd niet vanzelfsprekend. Ook zien we dagelijks de gevolgen van de klimaatcrisis, zowel internationaal als in ons eigen land.

Al deze problemen vragen om een gezamenlijk links en progressief antwoord. De woningnood is het resultaat van neoliberale marktwerking en kan anders. Onze generatie moet gecompenseerd worden voor de gevolgen van het leenstelsel en om de ongelijkheid tegen te gaan moet er geïnvesteerd worden in het onderwijs. Als jongeren zullen we ons altijd hard maken voor LHBTI-rechten en dat iedereen volledig zichzelf mag zijn. De transitie naar een duurzamer Nederland is ontzettend belangrijk. Deze verandering kan en moet in het voordeel van mensen werken, ook als ze wat minder te besteden hebben. Zo zorgen we ervoor dat een groener Nederland gedragen wordt. Een links sociaal beleid, kan namelijk niet meer zonder duurzaamheid!

Als jongerenorganisaties merken we dat het vertrouwen in de politiek bij veel jongeren laag is. Dat is gezien de afgelopen jaren ook niet gek. We staan nu voor een keerpunt, een mogelijkheid om het anders te doen. DWARS en de Jonge Socialisten staan klaar om dat keerpunt realiteit te maken.

Maar dat kunnen we niet alleen. Wil jij helpen met campagnevoeren? Meld je aan voor een campagnecommissie bij jouw afdeling, of solliciteer hier voor de landelijke campagnecommissie. Samen maken we links de grootste!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Uitslag DWARS Ledenraadpleging Linkse Samenwerking

De uitslag van de ledenraadpleging over linkse samenwerking is hier. De twee weken hiervoor kon…

23 mei 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Vereniging

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023
Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023