Overig

Stem DWARSers omhoog bij het GroenLinks-ledenreferendum!

24 november 2018

Wat. Een. Week. Niet alleen zijn er geweldige resultaten behaald tijdens de herverdelingsverkiezingen, ook zijn de kieslijsten voor de Eerste Kamer en voor het Europees Parlement bekend gemaakt. En wat staan er toch veel DWARSers op!

Op 23 november hebben alle GroenLinks-leden via de mail een link binnengekregen om te stemmen bij het ledenreferendum, waarmee je deze toppers nog hoger op de lijst kan helpen! Check de video hieronder om te zien hoe.

Meer weten over onze kandidaten?

Europees Parlement

  • Kim van Sparrentak (#7), oud-voorzitter van FYEG en oud-bestuurslid van DWARS Amsterdam. Kim vecht voor meer gendergelijkheid en werkt nu bij WISE. Meer weten? Klik hier.
  • Eline van Nistelrooij (#3), oud-voorzitter van DWARS en FYEG. Als voorzitter van DWARS organiseerde zij de eerste internationale jongerenvertegenwoordiging naar de klimaattop in Kopenhagen. Nu is ze diplomaat in China. Meer weten? Klik hier.
  • Jeroni Vergeer (#9), oud-Internationaal Secretaris van DWARS. Jeroni zet zich in voor emancipatie en sociale inclusiviteit. Meer weten? Klik hier.

Eerste Kamer

  • Funs Elbersen (#12), oud-vicevoorzitter van DWARS. Funs heeft een passie voor recht en politiek en wil strijden voor een sociale rechtsstaat. Funs is een van de jongste kandidaten voor de Eerste Kamer: een van zijn doelen is dan ook om juist in de Eerste Kamer, waar de gemiddelde leeftijd 56 is, een jong geluid te laten horen en ons écht te vertegenwoordigen. Meer weten? Klik hier.

Ook feliciteren wij Axel Boomgaars met zijn opvolgplek op plek 15 voor de Eerste Kamer!

Hoe stem je voor het kandidatenreferendum? from DWARS, GroenLinkse jongeren on Vimeo.

Overtuigd? Ga naar je mailbox en stem in het ledenreferendum om een jong en DWARS geluid te laten horen in het Europees Parlement en de Eerste Kamer!

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vacature secretaris Integratie, Emancipatie en Diversiteit

De commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de…

09 november 2021
Overig

Vacature secretaris Recht en Democratie

De commissie Recht & Democratie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Recht…

05 november 2021
Overig

Meld je aan voor het activistennetwerk!

Meld je aan voor het activistennetwerk!

We zijn altijd opzoek naar DWARSers die hun stem willen…

08 oktober 2021