Overig

Stem DWARSers omhoog bij het GroenLinks-ledenreferendum!

24 november 2018

Wat. Een. Week. Niet alleen zijn er geweldige resultaten behaald tijdens de herverdelingsverkiezingen, ook zijn de kieslijsten voor de Eerste Kamer en voor het Europees Parlement bekend gemaakt. En wat staan er toch veel DWARSers op!

Op 23 november hebben alle GroenLinks-leden via de mail een link binnengekregen om te stemmen bij het ledenreferendum, waarmee je deze toppers nog hoger op de lijst kan helpen! Check de video hieronder om te zien hoe.

Meer weten over onze kandidaten?

Europees Parlement

  • Kim van Sparrentak (#7), oud-voorzitter van FYEG en oud-bestuurslid van DWARS Amsterdam. Kim vecht voor meer gendergelijkheid en werkt nu bij WISE. Meer weten? Klik hier.
  • Eline van Nistelrooij (#3), oud-voorzitter van DWARS en FYEG. Als voorzitter van DWARS organiseerde zij de eerste internationale jongerenvertegenwoordiging naar de klimaattop in Kopenhagen. Nu is ze diplomaat in China. Meer weten? Klik hier.
  • Jeroni Vergeer (#9), oud-Internationaal Secretaris van DWARS. Jeroni zet zich in voor emancipatie en sociale inclusiviteit. Meer weten? Klik hier.

Eerste Kamer

  • Funs Elbersen (#12), oud-vicevoorzitter van DWARS. Funs heeft een passie voor recht en politiek en wil strijden voor een sociale rechtsstaat. Funs is een van de jongste kandidaten voor de Eerste Kamer: een van zijn doelen is dan ook om juist in de Eerste Kamer, waar de gemiddelde leeftijd 56 is, een jong geluid te laten horen en ons écht te vertegenwoordigen. Meer weten? Klik hier.

Ook feliciteren wij Axel Boomgaars met zijn opvolgplek op plek 15 voor de Eerste Kamer!

Hoe stem je voor het kandidatenreferendum? from DWARS, GroenLinkse jongeren on Vimeo.

Overtuigd? Ga naar je mailbox en stem in het ledenreferendum om een jong en DWARS geluid te laten horen in het Europees Parlement en de Eerste Kamer!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Overig, Persberichten, Politiek

Manifest: Heb oog voor de huidige opvangcrisis

Oproep DWARS, Jonge Socialisten, PerspectieF, JOVD, JSC, Jonge Democraten en CDJA 
Afgelopen…

02 juli 2024
Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023