Nieuwsberichten,Vereniging

DWARS zoekt een nieuw landelijk bestuur!

22 februari 2023

Het landelijk bestuur van DWARS is verantwoordelijk voor haast alles wat er gebeurt binnen DWARS. Van activiteiten en scholing voor de leden tot het uitdragen van onze groene en linkse idealen. Zo zorg je als bestuur voor een actieve en inclusieve vereniging. Als lid van het landelijk bestuur zet jij je een jaar lang in voor DWARS en voor jouw groene, linkse en progressieve idealen.

Wie ben je?

Jij wil je inzetten voor een groener, socialer en progressiever Nederland. Je hebt waarschijnlijk al een beetje ervaring binnen DWARS en weet goed waar DWARS voor staat. Je vindt het leuk om bij activiteiten van DWARS te zijn en contact met leden te hebben. Je pakt graag dingen op en kan goed organiseren of wil dat leren. Als bestuurslid is het handig als je goed kan plannen, goede communicatieve vaardigheden hebt en flexibel bent. Ook kun je goed werken in een team, maar ook zelfstandig. En, niet onbelangrijk: jij wilt vanuit het bestuur de vereniging naar een hoger niveau tillen.

Bekijk de verschillende functies van het DWARS bestuur via de linkjes hieronder.

We moedigen iedereen aan om te reageren op deze functie, ongeacht je gender, etnische of culturele achtergrond, beperking, seksuele oriëntatie, geloof, werk- of opleidingstype (er is geen minimum werkervaring of opleidingstype). Ook hoef je nog niet alles te weten over besturen en de organisatie, als je maar leergierig bent!

Wat bieden wij

Het bestuur van DWARS verdeelt een bestuursbeurs over de leden van het bestuur. In vorige jaren ontving de voorzitter ongeveer €750 per maand en andere bestuursleden rond de €400 per maand. Deze bedragen kunnen voor het volgende bestuur verschillen. Daarnaast kun je je reiskosten declareren. Het volgende DWARS-bestuur is in functie van 1 juli 2023 tot 30 juni 2024.

Sollicitatieproces

Solliciteren kan tot en met 28 maart 2023 door het sollicitatieformulier in te vullen. Hierna wordt je door de kandidatencommissie uitgenodigd voor een gesprek en volgt er mogelijk een casusdag waarop je samen met andere kandidaten samenwerkt. Vervolgens schrijft de kandidatencommissie een advies over jouw kandidatuur. Tot dan toe is je sollicitatie vertrouwelijk (op de mede-kandidaten na mocht er een casusdag georganiseerd worden). Hierna kunnen leden jouw advies lezen in de congreskrant. Op het congres van 10 en 11 juni kun je je kandidatuur toelichten.

Ben je geïnteresseerd in het bestuur van DWARS maar twijfel je welke functie bij je past? Neem contact op met de zoekcommissie. Voor algemene vragen over solliciteren kan je mailen naar kandidatencommissie@dwars.org.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Terugblik DWARS op GroenLinks congres!

Afgelopen zaterdag was het GroenLinks congres in de Brabanthallen in Den Bosch. Natuurlijk was…

06 februari 2023
Nieuwsberichten, Vereniging

Elise stopt als bestuurslid

Elise heeft besloten om te stoppen met haar functie als algemeen bestuurslid wegens persoonlijke…

01 februari 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten

Iris bij BNR: Help Jongeren in de Jeugdzorg ook na hun 18e

Afgelopen vrijdag was onze voorzitter, Iris, weer bij BNR breekt, een radioprogramma waar het…

01 februari 2023