Nieuwsberichten,Politiek

Terugblik DWARS op GroenLinks congres!

06 februari 2023

Afgelopen zaterdag was het GroenLinks congres in de Brabanthallen in Den Bosch. Natuurlijk was DWARS hier ook aanwezig. Tijd voor een kleine terugblik naar DWARS op het GroenLinks congres!

Net als vorig jaar diende DWARS moties in op het congres. Twee zelfs. De eerste motie heet ‘Meer Jongeren in de Landelijke Politiek’. Deze motie werd verdedigd door Deniz en had als doel om GroenLinks actiever jonge GroenLinks leden te laten werven en scholen. Ook jongeren verdienen een plek in de politiek en GroenLinks moet dit ondersteunen. De motie werd met 94,9% aangenomen!

De tweede motie heet ‘Meer Jongeren in de Landelijke Politiek’. Deze motie werd verdedigd door Anne en had als doel om op elke verkiezingslijst minstens één kandidaat van onder de 30 te krijgen. Zo krijgen jongeren ook de kans om voor bijvoorbeeld de Eerste Kamer kandidaat te staan. Ook deze motie werd, met 74,4%, aangenomen!

Richting het einde van het congres kwam er nog een DWARS moment. Het is namelijk gebruikelijk dat de voorzitter van DWARS op het GroenLinks congres een korte speech geeft. Ook dit jaar was dat natuurlijk zo. Iris gaf een speech waarin ze sprak over hoe het is om nu jong te zijn en onze toekomst. Wil je de speech terugluisteren? Dat kan op onze Instagram!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Vereniging

Elise stopt als bestuurslid

Elise heeft besloten om te stoppen met haar functie als algemeen bestuurslid wegens persoonlijke…

01 februari 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten

Iris bij BNR: Help Jongeren in de Jeugdzorg ook na hun 18e

Afgelopen vrijdag was onze voorzitter, Iris, weer bij BNR breekt, een radioprogramma waar het…

01 februari 2023
Nieuwsberichten, Politiek

DWARS steunt petitie Rechtvaardige Basisbeurs!

Vanaf volgend collegejaar wordt de basisbeurs opnieuw ingevoerd. Helaas zal deze basisbeurs voor…

12 januari 2023