Nieuwsberichten

DWARSe invloed op de kandidatenlijst

13 november 2020

De concept kandidatenlijst van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen is bekend! Daar staan enorm veel jonge kandidaten op, daar kan DWARS alleen maar heel trots op zijn. Vanaf vandaag, 14 november, kunnen leden van GroenLinks stemmen voor de lijst. Je ontvangt dan een e-mail met daarin alle informatie die je nodig hebt. Toch zijn er een aantal kandidaten die we het liefst nóg hoger op de lijst willen krijgen. Met jullie hulp gaat ons dat lukken!

Hierbij gaat het niet om een soort ‘ideale lijst’, maar om welke mensen wij graag hoger op de lijst zouden willen zien. Romano zetten we dus op #2, niet omdat we Corinne weg willen op die plek, maar omdat we hem zo de meeste kans geven om op een verkiesbare plek te belanden. Dat heeft te maken met de technische kant van het stemsysteem. Hoe hoger je iemand stemt, hoe groter de kans dat diegene daadwerkelijk hoger op de lijst komt.

De kandidaten

 1. Romano Boshove

Romano is 24 jaar oud en staat op dit moment op plek 33. Hij is fractievoorzitter van GroenLinks Hardenberg en al jaren enorm actief binnen DWARS. In de gemeenteraad zet hij zich volop in tegen de gaswinning en voor een inclusieve gemeente. Een échte DWARSer op de lijst.

 1. Kauthar Bouchallikht

Kauthar was voorzitter van stichting Groene Moslims en was als campaigner voor de Klimaatmars, De Woonbond, FNV, Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib. Ze is 26 jaar oud en staat op de conceptlijst op plek 9. Ze heeft een enorm brede expertise en is onmisbaar op de lijst!

 1. Simion Blom

Na de Black Lives Matter beweging die de wereld overging kan het niet zo zijn dat er géén één zwart persoon in de top-10 van de lijst van GroenLinks staat. DWARS strijdt naast representatie van jongeren ook voor een diverse kandidatenlijst. Simion Blom is 31 jaar oud en gemeenteraadslid in Amsterdam. Hij maakt zich in de hoofdstad hard voor een meer diverse en inclusieve samenleving.

 1. Martine Doppen

Martine is 27 jaar oud en staat op plek 37. Ze spreekt zich al jaren uit tegen genderongelijkheid, racisme en de klimaatcrisis. Daarnaast is actief geweest bij Milieudefensie de Jongeren Milieuactief.  In samenwerking met DWARS werkte ze tijdens de klimaatonderhandelingen aan een lobbyproject voor duurzaam reizen binnen Europa.

En hoe vul je dan de rest van de lijst in? Door je goed in te lezen in de andere kandidaten. DWARS begrijpt dat dat moeilijk kan zijn en geeft je daarom graag ook een stemadvies voor de rest van de top 20.

 1. Stephanie Bennett (18)
 2. Tom van den Nieuwenhuijzen (23)
 3. Lisa Westerveld (10)
 4. Serpil Ates (24)
 5. Nevin Ozütük (17)
 6. Colin Kok (37)
 7. Milka Yemane (34)
 8. Andrew Harijgens (13)
 9. Raki Ap (41)
 10. Senna Maatoug (5)
 11. Dorrit de Jong (27)
 12. April Ranshuijsen (11)
 13. Imran Hyder (30)
 14. Mark Brakel (26)
 15. Paul Smeulders (8)

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Overig, Persberichten, Politiek

Manifest: Heb oog voor de huidige opvangcrisis

Oproep DWARS, Jonge Socialisten, PerspectieF, JOVD, JSC, Jonge Democraten en CDJA 
Afgelopen…

02 juli 2024
Nieuwsberichten, Politiek

Succes voor DWARSe kandidaat Catarina Vieira

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft Catarina Vieira genoeg stemmen behaald voor…

27 juni 2024
Nieuwsberichten, Politiek

Bokshandschoenen voor Frans Timmermans: afscheidscadeau bestuur 23-24

Op het Zomercongres hebben we het al een beetje gespoiled: Rick zou namens het afzwaaiende bestuur…

21 juni 2024