DWARS in de media

Klaas Dijkhoff Politieke Sukkel van het jaar 2018

24 december 2018
DWARS heeft VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff benoemd tot ‘Politieke sukkel van het jaar 2018’. Dijkhoff won vorige week de prijs ‘Politicus van het jaar’ van EenVandaag, maar de jongeren denken hier heel anders over.
DWARS heeft onder andere kritiek op Dijkhoffs plannen om misdaden in achterstandswijken zwaarder te bestraffen en om demonstraties tijdens Sinterklaas te verbieden. Deze plannen vormen volgens de jongeren een direct gevaar voor de rechtsstaat. Ook noemen ze zijn onsympathieke houding tegenover Nemr, de kindervluchteling die terug moest naar Irak. Toen het jongetje vertelde dat hij doodsbang was om terug te gaan, reageerde Dijkhoff met de woorden: ‘Ja, dus?’.  Deze reactie kwam hem eerder ook al op kritiek te staan.
Opvallend genoeg gaven de jongeren Dijkhoff in 2015 nog een positieve prijs. Toen werd hij benoemd tot ‘DWARSe politicus  van het jaar’. Julia Matser, voorzitter van DWARS: “Als staatssecretaris deed Dijkhoff het nog best goed, toen hij zich inzette voor humaan vluchtelingenbeleid. Als fractievoorzitter komt Dijkhoff nu aanzetten met absurde, ongrondwettelijke voorstellen. De prijs uit 2015 kunnen we niet intrekken, dus hebben we een nieuwe prijs in het leven geroepen om te laten horen wat we nu van hem vinden.”
De jongeren brengen dit jaar ook de positieve prijs uit: Sigrid Kaag is door hen benoemd tot ‘DWARSe politicus van het jaar 2018’. Ze won de prijs omdat ze zich hard maakte voor internationale samenwerking op het gebied van vluchtelingen en klimaat.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Nieuwsberichten, Persberichten

Brief aan de VVD

Na een beschamende week waarin de democratie een onmetelijke dreun heeft gekregen, dreigt de…

06 april 2021
DWARS in de media, Nieuwsberichten

Opinie: Rutte, doe meer voor jongeren!

Samen met de Jonge Socialisten (jongerenorganisatie van de PvdA), de Jonge Democraten (D66) en…

06 oktober 2020
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Persberichten

DWARS en Jonge Socialisten presenteren stembusakkoord

De Jonge Socialisten (PvdA) en DWARS (GroenLinks), zijn eruit: de PvdA en GroenLinks moeten…

30 juni 2020