DWARS in de media

Klaas Dijkhoff Politieke Sukkel van het jaar 2018

24 december 2018
DWARS heeft VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff benoemd tot ‘Politieke sukkel van het jaar 2018’. Dijkhoff won vorige week de prijs ‘Politicus van het jaar’ van EenVandaag, maar de jongeren denken hier heel anders over.
DWARS heeft onder andere kritiek op Dijkhoffs plannen om misdaden in achterstandswijken zwaarder te bestraffen en om demonstraties tijdens Sinterklaas te verbieden. Deze plannen vormen volgens de jongeren een direct gevaar voor de rechtsstaat. Ook noemen ze zijn onsympathieke houding tegenover Nemr, de kindervluchteling die terug moest naar Irak. Toen het jongetje vertelde dat hij doodsbang was om terug te gaan, reageerde Dijkhoff met de woorden: ‘Ja, dus?’.  Deze reactie kwam hem eerder ook al op kritiek te staan.
Opvallend genoeg gaven de jongeren Dijkhoff in 2015 nog een positieve prijs. Toen werd hij benoemd tot ‘DWARSe politicus  van het jaar’. Julia Matser, voorzitter van DWARS: “Als staatssecretaris deed Dijkhoff het nog best goed, toen hij zich inzette voor humaan vluchtelingenbeleid. Als fractievoorzitter komt Dijkhoff nu aanzetten met absurde, ongrondwettelijke voorstellen. De prijs uit 2015 kunnen we niet intrekken, dus hebben we een nieuwe prijs in het leven geroepen om te laten horen wat we nu van hem vinden.”
De jongeren brengen dit jaar ook de positieve prijs uit: Sigrid Kaag is door hen benoemd tot ‘DWARSe politicus van het jaar 2018’. Ze won de prijs omdat ze zich hard maakte voor internationale samenwerking op het gebied van vluchtelingen en klimaat.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023