Nieuwsberichten,Persberichten

Khadija Arib verkozen tot Politicus van het Jaar 2018

25 december 2018

Khadija Arib is in de tegenverkiezing van DWARS, GroenLinkse Jongeren verkozen tot Politicus van het Jaar 2018! DWARS lanceerde een alternatieve verkiezing van Politicus van het Jaar 2018, omdat de nominaties voor Politicus van het Jaar van EenVandaag vijf mannen waren. Met de verkiezingen spreekt DWARS waardering uit voor vrouwelijke toppolitici.

Arib is Kamervoorzitter en Kamerlid namens de PvdA, en een van de langstzittende Kamerleden. met haar streng doch rechtvaardige voorzittersstijl is ze geliefd bij het publiek, een publiek waar ze, wanneer nodig, ook goed naar luistert. Arib nam het op tegen de andere nominaties van DWARS: Lilian Marijnissen, Carola Schouten, Judith Sargentini en Sigrid Kaag. Met ruim 33% van de stemmen wist Khadija Arib zichzelf van de winst te verzekeren. Op de tweede plaats eindigde Sigrid Kaag, op de derde plaats Judith Sargentini. Zowel Kaag als Sargentini wisten ongeveer 21% van de stemmen te behalen.

Hoewel Sigrid Kaag met het behalen van de tweede plek net naast de titel greep, kreeg zij eerder deze maand al een prijs van DWARS: de DWARSe Politicus van het Jaar. Dit is een prijs die DWARS ieder jaar uitreikt aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten, Vereniging

Stemadvies Moties GroenLinks-congres

Op zaterdag 20 april houden GroenLinks en de PvdA hun congressen in Omnisport Apeldoorn. Op het…

19 april 2024
DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024
Nieuwsberichten

Zomercongres afgelast!

Na overleg tussen de KaCie en het LB is besloten om dit jaar geen zomercongres te houden. Er zijn…

01 april 2024