Nieuwsberichten,Persberichten

Khadija Arib verkozen tot Politicus van het Jaar 2018

25 december 2018

Khadija Arib is in de tegenverkiezing van DWARS, GroenLinkse Jongeren verkozen tot Politicus van het Jaar 2018! DWARS lanceerde een alternatieve verkiezing van Politicus van het Jaar 2018, omdat de nominaties voor Politicus van het Jaar van EenVandaag vijf mannen waren. Met de verkiezingen spreekt DWARS waardering uit voor vrouwelijke toppolitici.

Arib is Kamervoorzitter en Kamerlid namens de PvdA, en een van de langstzittende Kamerleden. met haar streng doch rechtvaardige voorzittersstijl is ze geliefd bij het publiek, een publiek waar ze, wanneer nodig, ook goed naar luistert. Arib nam het op tegen de andere nominaties van DWARS: Lilian Marijnissen, Carola Schouten, Judith Sargentini en Sigrid Kaag. Met ruim 33% van de stemmen wist Khadija Arib zichzelf van de winst te verzekeren. Op de tweede plaats eindigde Sigrid Kaag, op de derde plaats Judith Sargentini. Zowel Kaag als Sargentini wisten ongeveer 21% van de stemmen te behalen.

Hoewel Sigrid Kaag met het behalen van de tweede plek net naast de titel greep, kreeg zij eerder deze maand al een prijs van DWARS: de DWARSe Politicus van het Jaar. Dit is een prijs die DWARS ieder jaar uitreikt aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022