Nieuwsberichten,Overig

DWARSe politicus van 2018: Sigrid Kaag

18 december 2018

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, heeft Sigrid Kaag uitgeroepen tot DWARSe Politicus van het jaar 2018. “Wij reiken deze prijs jaarlijks uit aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan”, aldus DWARS-voorzitter Julia Matser.

DWARS organiseert tegelijkertijd ook nog een alternatieve publieksprijs voor de Politicus van het Jaar, omdat de genomineerden voor de EenVandaag-prijs allemaal man waren. Sigrid Kaag is ook te verkiezen in deze alternatieve verkiezing, maar haar eerste prijs namens DWARS heeft ze al binnen.

Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, ontvangt de prijs voor haar Abel Herzberglezing, waarin zij zich uitsprak over verdeeldheid en opkomend populisme. In haar lezing riep zij op om een duidelijker weerwoord te geven op het “kabaal van de stem van de angst”.

Haar oproep om niet “stil weg te kijken” vindt DWARS broodnodig. “Als we internationale samenwerking in stand willen houden, zullen we het daarvoor op moeten nemen, ook in tijden dat de kritiek op de EU, nepnieuws over migratie en angst voor terrorisme het debat domineren. Samenwerking is extra hard nodig in een tijd waarin extreemrechtse bewegingen groeien en we ons bezig moeten houden met internationale vraagstukken zoals klimaatverandering,” aldus de GroenLinkse Jongeren.

De jongerenorganisatie reikt de prijs jaarlijks uit aan een politicus die actief is voor een andere partij dan hun moederpartij, GroenLinks. Eerder won oud-minister Lilianne Ploumen (PvdA) de prijs voor haar steunfonds She Decides, voor veilige abortussen en seksuele voorlichting.

Stemmen voor de alternatieve verkiezing voor Politicus van het Jaar van DWARS kan nog, stem hier!

 

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten

Ruben bij het congres van de Europese Groenen

Op 2, 3 en 4 februari was Ruben, ons bestuurslid met de portefeuille Internationale Politiek, in…

15 februari 2024
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Een kabinet zonder de PVV is geen taboe, NSC en VVD denken van wel

Dinsdag trok NSC de stekker uit de eerste coalitieonderhandelingen met de PVV. De overige…

15 februari 2024
Nieuwsberichten

Code Rood voor de Jeugd-GGZ

Samen met PerspectieF, SGPJongeren, JSC, JS, PINK! en CDJA roept DWARS de politiek op tot actie:…

13 februari 2024