Persberichten

GroenLinkse Jongeren boos over gericht geweld bij demonstraties

12 november 2016

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks reageert geschokt op de gewelddadige arrestaties die deze middag in Rotterdam zijn gedaan. Hierbij werden anti-zwarte piet demonstranten die van plan waren een vreedzaam protest te houden tegengehouden. De activisten werden hun bus uit gezet, omsingeld, en met geweld weggevoerd.

Op beelden van de NOS is te zien dat een zittende demonstrant in zijn kruis geslagen wordt door een politieagent met een wapenstok. Daarnaast is anti-zwarte-piet-activist Jerry Afriyie hardhandig door politie tegen de grond gedrukt. Op Facebook zegt hij “met borstkloppingen, opgezwollen oog, pijn aan zijn hoofd door stok- en vuistslagen en verwondingen aan lichaam en handen” naar een politiecel te zijn gebracht.

Afriyie was enkele weken geleden nog in het nieuws omdat een rechter aangaf dat hij meerdere keren onrechtmatig gearresteerd was.  De jongeren van GroenLinks zijn verbijsterd dat hij nu weer gearresteerd is: “Dit zijn geen incidenten meer. Het is duidelijk dat een hele groep Nederlanders op gewelddadige wijze van hun vrijheid van meningsuiting wordt ontdaan. Niemand hoort zo onmenselijk behandeld te worden!” zegt voorzitter Noortje Blokhuis.

Bij de aanhouding werden ongeveer 200 demonstranten aangehouden. Onder deze demonstranten bevond zich ook GroenLinks Amsterdam raadslid Simion Blom.

 

 

 

 

Gerelateerd Nieuws

Internationaal, Nieuwsberichten, Persberichten

Reactie op ledenreferendum Europese verkiezingen

Tijd voor gezamenlijke Europese politiek – een reactie van het DWARS bestuur op het…

01 december 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en…

17 juli 2023
Bestuur, Nieuwsberichten, Persberichten

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023