Internationaal,Nieuwsberichten,Politiek

Elise bij congres Europese Groene Partij in Kopenhagen!

08 december 2022

Afgelopen weekend was het congres van de Europese Groene Partij in Kopenhagen. Elise was namens DWARS mee met de delegatie van Groenlinks. Ze schreef er een kort verslag over!

 

Ik was namens DWARS aanwezig bij de het congres van de Europese Groene Partij (EGP) in Kopenhagen. De Europese Groene Partij is een Europese politieke partij waar nationale partijen lid van zijn die zich verbinden met groene waarden. De partij werkt samen met de Groenen/ Europese Vrije Alliantie (EVA) in het Europees Parlement.

GroenLinks is lid van de Europese Groene Partij. Om de vijf jaar is er een groot congres waar allerlei Europese groene partijen samenkomen om te praten over actuele onderwerpen, wat er speelt in het Europees Parlement en er wordt ook gestemd over resoluties. Dit zijn standpunten.

Dit jaar was het zesde congres in Kopenhagen van 2 tot 4 december. Ik was deel van de GroenLinks delegatie onder leiding van de internationaal secretaris van GroenLinks, Gebke. Vrijdag was ik bij een deelsessie over online haat en desinformatie op sociale media platformen, geleid door onze Europarlementariër Kim van Sparrentak. Hier waren ook ministers uit Finland en Oostenrijk deel van de paneldiscussie. Dit vond ik een erg indrukwekkende deelsessie omdat het een erg persoonlijk onderwerp is dat tegelijkertijd ook heel politiek is. Verder werd op vrijdag de foto expositie ‘My Body My Choice’ geopend.

Zaterdag was er een grote paneldiscussie over groene en sociale oplossingen voor de energiecrises, onder andere met europarlementariërs. In de middag was ik naar een parallel sessie over jongeren in de politiek. In de avond was er nog een sessie over belasting. In de avond was er een gezellig afscheidsdiner. Tot slot is er op zondag gestemd.

Ik heb veel mensen gesproken van andere politieke jongeren organisaties, zoals écolo J (Frans-sprekende Belgen), Jong Groen (Nederlands-sprekende Belgen), Déi Jonk Gréng (Luxemburg) en onze koepelorganisatie FYEG (Federation of Young European Greens). Dit was nog wel het leukste van dit weekend: het ontmoeten van andere mensen die zich inzetten voor groene, sociale en inclusieve ideeën.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Nieuwsberichten

Iris bespreekt bij Dit is de Zaterdag de ochtendkranten!

In de vroege ochtenduren van zaterdagochtend 19 november was Iris te gast bij het radioprogramma…

06 december 2022
DWARS in de media, Nieuwsberichten

Iris bij BNR: Vrouwen worden harder geraakt door klimaatverandering dan mannen

Ondertussen is onze voorzitter, Iris, vaste klant geworden bij BNR breekt, een radioprogramma…

22 november 2022
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

‘Recht op betaalbaar gas of elektriciteit is een basisbehoefte’

Stijgende gas en energieprijzen, vrijwel iedereen heeft er de afgelopen periode mee te maken…

17 november 2022