Nieuwsberichten,Politiek

DWARS steunt petitie sociaal emotionele vaardigheden in het curriculum!

19 mei 2023

‘We zien dat jongeren om ons heen steeds meer onder druk staan en maken ons als jongeren zorgen over onze toekomst. Wat we nodig hebben is een stevige basis om gezond op te groeien, onszelf breed te ontwikkelen, met tegenslag om te gaan, en ons voor te bereiden op de arbeidsmarkt én het leven. Het onderwijs is, naast thuis, bij uitstek de plek waar we deze stevige basis kunnen leggen. Investeren in onze cognitieve én sociaal emotionele ontwikkeling is daarin essentieel. We moeten nu zaaien om deze stevige basis voor de toekomst te kunnen oogsten!’

Zo lees je in de inleiding van de petitie Sociaal emotionele vaardigheden in het curriculum. Jongeren staan onder druk en leiden hier mentaal onder. Wat hen hierbij kan helpen is goede sociale en emotionele vaardigheden hebben. Dit kan ze namelijk helpen om hun emoties en gevoelens beter te begrijpen en hier beter mee om te kunnen gaan. Dat kan ze dan weer helpen met een veilige en goede start op school, betere leerprestaties, mentale gezondheid én de voorbereiding op de arbeidsmarkt en hun toekomst.

Afgelopen dinsdag werd deze petitie aangeboden in de Tweede Kamer. Iris, onze voorzitter, was daar namens DWARS bij. Aanstaande maandag (22 mei) vindt het notaoverleg ‘Curriculum funderend onderwijs en masterplan basisvaardigheden’ plaats. Met deze petitie proberen we de politiek aan te sporen dit onderwerp en voorstel mee te nemen in dat gesprek.

Meer weten of wil je de petitie zelf lezen? Dat kan hier!

 

 

Gerelateerd Nieuws

Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Nieuwsberichten, Politiek

DWARS steunt petitie sociaal emotionele vaardigheden in het curriculum!

19 mei 2023
Nieuwsberichten, Politiek

DWARS steunt manifest Toegankelijke Politiek!

Politiek gaat over iedereen en zou dan ook voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dit…

14 maart 2023