Persberichten

DWARS roept op tot solidariteit met Palestina

07 juni 2017

Deze week trapt DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, een campagne af over de schrijnende situatie van Palestijnen in Gaza. Onder het motto ‘Dorst naar vrede’ vragen zij aandacht voor het gebrek aan schoon drinkwater in de Gazastrook. Tijdens deze campagne zal DWARS alle Israëlische ambassades in Europa een brief sturen om hen op te roepen de blokkade op te heffen. Deze brief wordt mede ondertekend door jonge groenen uit heel Europa. Afgelopen week ontmoetten deze jongeren (FYEG) elkaar in Madrid, waar voor het eerst een formeel standpunt over Israël/Palestina werd ingenomen.

Onlangs publiceerde Oxfam een onderzoek, waarin werd aangetoond dat er een humanitaire watercrisis dreigt in Gaza. Volgens de GroenLinkse jongeren is deze situatie onder Nederlanders te weinig bekend. ‘Wat weinig mensen weten, is dat in de huidige situatie bijna niemand Gaza in of uit kan,’ legt voorzitter Noortje Blokhuis uit. ‘Bij een vergadering met Oxfam een paar maanden geleden kwam een medewerker van Oxfam Gaza niet opdagen, omdat hij Gaza niet mocht verlaten. Door deze blokkade krijgen de Palestijnen bovendien niet de kans om goede waterzuiveringssystemen aan te leggen. Daarbij komt dat Macron zich vorige week tegen de Palestijnse staat heeft uitgesproken. Daarom kunnen wij niet langer zwijgen. Het is tijd dat er een einde komt aan de bezetting van de Palestijnse gebieden en dat er een soeverein en onafhankelijk Palestina wordt gesticht. Het is tijd dat Europa zich daar hard voor gaat maken.’

De jongeren zullen met deze campagne onder andere Parkpop, een gratis festival dat later deze maand plaatsvindt in Den Haag, aandoen.

Gerelateerd Nieuws

Persberichten

DWARS roept op tot solidariteit met Palestina

07 juni 2017
Persberichten

DWARS roept op tot solidariteit met Palestina

07 juni 2017
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022