DWARS in de media,Nieuwsberichten,Politiek

Minne in de media over stikstof en milieu

16 augustus 2024

Op woensdag 14 augustus schoof Minne aan bij het het Radio 1-programma de Nieuws BV. In de serie ‘Haagse Nieuwe’ ging Minne met politiek verslaggever Ilse Brandemann in gesprek over stikstof, jonge boeren en het belang van toekomstbestendige landbouw. Het gesprek kun je hier terugkijken of hier terugluisteren. 

Het gesprek ging over de impact van stikstof op ons milieu en over hoe de politiek omgaat met deze discussie. Ook ging het over de BoerBurgerBeweging (BBB), die altijd wordt neergezet als een partij die opkomt voor de boeren, maar eigenlijk vooral de belangen van de grootschalige agro-industrie vertegenwoordigt. Ze houden de boeren eigenlijk veel te lang in onzekerheid, en bieden jonge boeren daarom geen toekomst.

Minne vertelde over de DWARSe visie op landbouw, namelijk zo natuurinclusief mogelijk. Natuurinclusieve landbouw betekent dat de kwaliteit van de middelen (bodem, water en landschap) centraal staat in de productie. Hiermee zorg je ervoor dat landbouw op lange termijn houdbaar is en dat je niet de natuur uitput voor maximale winst. Daarnaast is het belangrijk dat boeren goed worden betaald voor de producten die ze produceren, en dat ze niet afhankelijk zijn van de wurgcontracten van grote supermarkten.

Gerelateerd Nieuws

DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

‘Frans, laat je innerlijke straatvechter zien!’ Rick in de media

Frans Timmermans noemt zichzelf met enige regelmaat een straatvechter. Bij DWARS zouden we graag…

29 mei 2024
DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024
Nieuwsberichten, Overig, Persberichten, Politiek

Manifest: Heb oog voor de huidige opvangcrisis

Oproep DWARS, Jonge Socialisten, PerspectieF, JOVD, JSC, Jonge Democraten en CDJA 
Afgelopen…

02 juli 2024