Nieuwsberichten,Persberichten

Burgemeester Weert DWARSe politicus van het jaar

26 oktober 2016

DWARS, GroenLinkse jongeren heeft op haar Najaarscongres in Breda de Weertse burgemeester Jos Heijmans (D66) uitgeroepen tot meest DWARSe Politicus van het Jaar. Heijmans kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak bood in zijn gemeente. DWARS reikt deze prijs jaarlijks uit aan een politicus die tegen de stroom in voor de goede zaak bleef staan.

Voorzitter Noortje Blokhuis legt deze keuze uit. “Politici kunnen een hoop waarden hebben en veel vertellen, maar ook het goede voorbeeld geven. Dat laatste heeft Jos Heijmans gedaan door asielzoekers die de deur waren gewezen onderdak te geven.”  Blokhuis vervolgt: “De keuze om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen is niet vanzelfsprekend. Hiermee nam de burgemeester politieke en persoonlijke risico’s. Dat hij er dan toch voor gekozen heeft deze oorlogsvluchtelingen te helpen pleit enorm voor hem. Er zouden meer politici als Heijmans moeten zijn.”

De burgemeester nam de prijs graag in ontvangst. “Ik ben bijzonder trots op deze prijs en ik wil hem graag opdragen aan de vele vrijwilligers die rond deze familie staan”, aldus Heijmans op het congres.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Overig, Persberichten, Politiek

Manifest: Heb oog voor de huidige opvangcrisis

Oproep DWARS, Jonge Socialisten, PerspectieF, JOVD, JSC, Jonge Democraten en CDJA 
Afgelopen…

02 juli 2024
Nieuwsberichten, Politiek

Succes voor DWARSe kandidaat Catarina Vieira

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft Catarina Vieira genoeg stemmen behaald voor…

27 juni 2024
Nieuwsberichten, Politiek

Bokshandschoenen voor Frans Timmermans: afscheidscadeau bestuur 23-24

Op het Zomercongres hebben we het al een beetje gespoiled: Rick zou namens het afzwaaiende bestuur…

21 juni 2024