Congresprijzen

Aankomend congres zetten we natuurlijk de commissies, afdelingen, werkgroepen en organen in het zonnetje. Daarom reiken wij de afdelingsprijs, de commissieprijs en het vitaalste orgaan.

 

Afdelingsprijs

Op het voorzittersoverleg (een vergadering tussen alle voorzitters van alle afdelingen) zijn drie afdelingen genomineerd. De drie genomineerden zijn:

Groningen

De afdeling Groningen is een super actieve afdeling. Met wekelijkse activiteiten, veel actieve commissies, zoals een eigen redactie of een politieke commissie, maken ze er een leuke tijd van voor alle DWARSers uit het hoge Noorden. Daarom hebben zij deze nominatie verdiend.

Friesland

In Fryslân zit onze kleinste afdeling, maar zeker niet de minste! Ondanks tegenslagen bestaat de afdeling nog steeds door het doorzettingsvermogen van het afdelingsbestuur en dat is een nominatie waard.

Limburg

De afdeling Limburg is het afgelopen halfjaar weer helemaal opgebloeid. Met een groter afdelingsbestuur, opiniestukken en meer activiteiten hebben ze Limburgse DWARSers weer actief kunnen krijgen. Daarom is de afdeling Limburg genomineerd.

 

Commissieprijs

Op het politiek overleg (vergadering tussen alle inhoudelijke commissievoorzitters) zijn de volgende drie commissies genomineerd:

Internationaal

De commissie internationaal is een grote commissie die het afgelopen jaar een sterk visiestuk door het congres heeft geloodst. Ook hebben zij het bestuur goed ondersteund door mee te denken over patentwetgeving over de internationale vaccinaties.

 

Denktank Coronacrisis

De denktank is nieuw bij DWARS, maar heeft haar waarde zeker laten zien. Emma, Krista, Lodewijk en Jazz hebben onder andere meegeschreven aan een advies aan Rutte, hebben het bestuur meerdere keren ondersteund en hebben goed contact gehad met andere commissies.

 

Energie, Duurzaamheid en Milieu

Deze commissie met de lange naam heeft veel goede binding intern en heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een visiestuk over plastic. Ook hebben zij leuke activiteiten georganiseerd. Waaronder een leuke pubquiz en een sprekersavond over waterstof die binnenkort op de agenda staat.

 

Vitaalste orgaan

In het formulier hieronder kun je en top-3 maken van jouw favorieten voor deze prijs. Alle bijzondere organen, organisatorische commissies en werkgroepen staan erbij.