Overig

Wij steunen de politieke jongeren van ROOD

02 december 2020

Afgelopen week heeft de SP besloten om de financiering en andere ondersteuning van haar jongerenorganisatie ROOD per direct op te zeggen.

Als politieke jongerenorganisatie zijn wij geschrokken van het besluit van de moederpartij om haar jongeren zo hard te laten vallen. Dat is volgens ons niet hoe een politieke partij met haar jongerenorganisatie hoort om te gaan. Jongeren die lid zijn van de SP en ROOD zouden niet de dupe mogen zijn van een conflict tussen twee besturen.

Politieke jongerenorganisaties vertegenwoordigen de stem van jongeren binnen een politieke partij en in de maatschappij. Hier kunnen jongeren zich politiek ontwikkelen en wordt het politiek talent van de toekomst opgeleid. Onze onafhankelijke positie en frisse, kritische blik zijn van onschatbare waarde voor de partijen in de ‘grotemensenpolitiek’.

Daarom zijn wij solidair met de jongeren van ROOD die door dit machtsmisbruik van de SP geraakt zijn. We hopen dat de SP haar besluit snel terugdraait en dit conflict op een andere manier oplost.

DWARS, GroenLinkse Jongeren

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Overig

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022