Overig

Wij steunen de politieke jongeren van ROOD

02 december 2020

Afgelopen week heeft de SP besloten om de financiering en andere ondersteuning van haar jongerenorganisatie ROOD per direct op te zeggen.

Als politieke jongerenorganisatie zijn wij geschrokken van het besluit van de moederpartij om haar jongeren zo hard te laten vallen. Dat is volgens ons niet hoe een politieke partij met haar jongerenorganisatie hoort om te gaan. Jongeren die lid zijn van de SP en ROOD zouden niet de dupe mogen zijn van een conflict tussen twee besturen.

Politieke jongerenorganisaties vertegenwoordigen de stem van jongeren binnen een politieke partij en in de maatschappij. Hier kunnen jongeren zich politiek ontwikkelen en wordt het politiek talent van de toekomst opgeleid. Onze onafhankelijke positie en frisse, kritische blik zijn van onschatbare waarde voor de partijen in de ‘grotemensenpolitiek’.

Daarom zijn wij solidair met de jongeren van ROOD die door dit machtsmisbruik van de SP geraakt zijn. We hopen dat de SP haar besluit snel terugdraait en dit conflict op een andere manier oplost.

DWARS, GroenLinkse Jongeren

Gerelateerd Nieuws

Bestuur, Overig

DWARS geld verdwenen

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander gebeurd binnen DWARS. Hoewel wij…

01 april 2023
Overig

Ga mee op Lange Reis naar Berlijn!

Hoi lieve DWARSers!

Het is alweer bijna tijd voor één van de hoogtepunten van dit jaar: de…

28 maart 2023
Overig, Politiek, Standpunten

DWARS steunt manifest Toegankelijke Politiek!

Politiek gaat over iedereen en zou dan ook voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dit…

14 maart 2023