Persberichten

Tijd voor een duurzaam motorblok

15 mei 2017

Deze week werd pijnlijk duidelijk dat het op korte termijn bereiken van een duurzame coalitie niet vanzelfsprekend is. Het CDA zit muurvast in het verleden en wil geen millimeter wijken om de toekomst van ons land veilig te stellen. In het AD kraakte CDA’er Herman Wijffels de opstelling van Buma in de formatie. Volgens Wijffels is de visie van zijn partijleider simpel samen te vatten als een “nee” tegen elke groene maatregel.

Waar voor de achterban van de partij het rentmeesterschap één van de belangrijke peilers is, schijnt Buma alle maatregelen die een eerlijke prijs op grondstofgebruik ten doel hebben tegen te werken. Wijffels vergelijkt de houding van zijn partijleider in het interview zelfs met die van Donald Trump: “Die man weet nergens vanaf”.

Ook het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, stelt zich al maanden onwrikbaar op. Waar we als DWARS, de Jonge Democraten en zelfs de JOVD zoeken naar compromissen over duurzaamheid, herhaalt het CDJA het mantra “De markt moet het probleem oplossen” keer op keer. Een onwerkbare instelling in een coalitieland als Nederland.

Het CDA zal dus meer dan een tandje hoger moeten zetten als ze de formatie willen laten slagen. Daarom zeggen wij als DWARS: het is tijd voor een nieuw ‘duurzaam motorblok’. Een motorblok van VVD, D66 en GroenLinks dat wil nadenken over de toekomst van ons land. Samen goed voor 66 zetels en een ruime meerderheid als bijvoorbeeld de PvdA en Christenunie aansluiten om een coalitie te vormen. En het CDA dan? Die mogen meedoen zodra ze weer aan de toekomst van ons land willen werken!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Reactie DWARS en Jonge Socialisten op uitslag ledenreferendum

De PvdA en GroenLinks verbinden zich, met een gezamenlijk verkiezingsprogramma, lijst en…

17 juli 2023
Bestuur, Nieuwsberichten, Persberichten

Nieuw DWARS bestuur begint op 1 juli!

Op het afgelopen Zomercongres, op 10 en 11 juni, is er een nieuw bestuur verkozen. Bestuur…

28 juni 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Uitslag DWARS Ledenraadpleging Linkse Samenwerking

De uitslag van de ledenraadpleging over linkse samenwerking is hier. De twee weken hiervoor kon…

23 mei 2023