Persberichten

Tijd voor een duurzaam motorblok

15 mei 2017

Deze week werd pijnlijk duidelijk dat het op korte termijn bereiken van een duurzame coalitie niet vanzelfsprekend is. Het CDA zit muurvast in het verleden en wil geen millimeter wijken om de toekomst van ons land veilig te stellen. In het AD kraakte CDA’er Herman Wijffels de opstelling van Buma in de formatie. Volgens Wijffels is de visie van zijn partijleider simpel samen te vatten als een “nee” tegen elke groene maatregel.

Waar voor de achterban van de partij het rentmeesterschap één van de belangrijke peilers is, schijnt Buma alle maatregelen die een eerlijke prijs op grondstofgebruik ten doel hebben tegen te werken. Wijffels vergelijkt de houding van zijn partijleider in het interview zelfs met die van Donald Trump: “Die man weet nergens vanaf”.

Ook het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, stelt zich al maanden onwrikbaar op. Waar we als DWARS, de Jonge Democraten en zelfs de JOVD zoeken naar compromissen over duurzaamheid, herhaalt het CDJA het mantra “De markt moet het probleem oplossen” keer op keer. Een onwerkbare instelling in een coalitieland als Nederland.

Het CDA zal dus meer dan een tandje hoger moeten zetten als ze de formatie willen laten slagen. Daarom zeggen wij als DWARS: het is tijd voor een nieuw ‘duurzaam motorblok’. Een motorblok van VVD, D66 en GroenLinks dat wil nadenken over de toekomst van ons land. Samen goed voor 66 zetels en een ruime meerderheid als bijvoorbeeld de PvdA en Christenunie aansluiten om een coalitie te vormen. En het CDA dan? Die mogen meedoen zodra ze weer aan de toekomst van ons land willen werken!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Manifest: Sluit de PVV uit!

De verkiezingsuitslag, waarbij de PVV de grootste partij werd, heeft grote gevolgen voor kwetsbare…

13 december 2023
Internationaal, Nieuwsberichten, Persberichten

Reactie op ledenreferendum Europese verkiezingen

Tijd voor gezamenlijke Europese politiek – een reactie van het DWARS bestuur op het…

01 december 2023
Nieuwsberichten, Persberichten, Politiek

Eerste reactie DWARS en Jonge Socialisten – Uitslag Tweede Kamerverkiezingen

DWARS en de JS kijken met verdriet naar de verkiezingsuitslag van woensdag. Nederland kiest ervoor…

24 november 2023