Nieuwsberichten

Stem bij de Europese verkiezingen!

18 mei 2019

De Europese Verkiezingen komen er aan! Misschien vind je de Europese Unie fantastisch: reizen zonder zorgen, gratis internet in Europa. Misschien vind je de Europese Unie iets minder leuk: bedrijven hebben veel invloed, en misschien denk je wel aan artikel 13, een inperking van het vrije internet. Wij zijn blij met de Europese Unie, maar vinden wel dat er het een en ander mag veranderen: laten we de klimaatcrisis écht aanpakken, laten we zorgen dat iedereen eerlijk belasting betaalt. Laten we zorgen dat vluchtelingen goed terecht komen, en iedereen in vrijheid kan leven.

Op dit moment is de gemiddelde leeftijd van het Europees Parlement 54 jaar. Dat is te hoog! Er zitten dus vooral oude mensen in het Europees Parlement, en dat kan je merken. Het is tijd voor een ander geluid, en wij kunnen dat geluid laten horen. Met onze jonge kandidaten Eline van Nistelrooij en Kim van Sparrentak kunnen jongeren écht vertegenwoordigd worden in het Europees Parlement. Stem jong!

 

ELINE VAN NISTELROOIJ – GROENLINKS #3

“Ik ben Eline van Nistelrooij, 29 jaar en kandidaat-Europarlementariër voor GroenLinks op plek 3. Ik wil in Brussel werken aan een vrij, eerlijk en schoon Europa. Een vrij Europa, waarin iedereen zichzelf kan zijn en diversiteit gewaardeerd wordt, waarin vluchtelingen welkom zijn en we staan voor onze democratie en rechtsstaat. Een eerlijk Europa, waar bedrijven eerlijk belasting betalen en jongeren betaald worden voor werk. En een schoon Europa, waarin we écht werk maken van de aanpak van klimaatverandering en kiezen voor eerlijke en duurzame handel, met respect voor mensenrechten. Zorg dat jouw stem gehoord wordt en het verschil maakt in Europa. Stem op 23 mei groen, stem jong!”

Meer over Eline weten? Klik hier!

 

KIM VAN SPARRENTAK – GROENLINKS #7

“Al tien jaar ben ik actief in de milieu- en klimaatbeweging. De grootste uitdaging van onze tijd, die kunnen we alleen in Europa oplossen. Maar dat klimaatbeleid, moet er niet alleen voor zorgen dat we onder de anderhalve graad opwarming blijven, het moet ook eerlijk en sociaal zijn. Ik wil een energiedemocratie. Een democratischer Europees energiebeleid waar gemeenschappen van profiteren in plaats van de grote multinationals. Ik wil een gastvrij Europa. Een Europa waar je je welkom kunt voelen, ongeacht je geboorteplaats, gender, of op wie je verliefd wordt. En ik wil me inzetten voor jongerenrechten. Voor eerlijk loon voor werk, dus geen onbetaalde en slecht betaalde stages meer, en een toekomstgericht Europa.”

Meer over Kim weten? Klik hier!

 

STEM OP 23 MEI, STEM JONG!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

DWARSe amendementen op verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA

DWARS heeft verschillende amendementen (wijzigingen) ingediend op het concept-verkiezingsprogramma…

17 september 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023