Overig

Solliciteer voor het PJO-Parlement

05 april 2019

Houd jij van debatteren en wil je dat een keer doen ín de Tweede Kamer? Kan jij goed onderhandelen en kom jij met creatieve compromissen? Of wil je dat leren? Geef je dan op voor het PJO-Parlement! Je gaat als team van DWARS discussiëren en akkoorden sluiten met jongeren van andere PJO’s (Politieke jongerenorganisaties), zoals de SGP-J en de Jonge Democraten. Vervolgens mag je over deze akkoorden debatteren in de plenaire zaal van de Tweede Kamer! Zit jij straks op de stoel van Jesse Klaver of Kathelijne Buitenweg? Het evenement is een mooie kans om te leren hoe politiek er in praktijk aan toe gaat, en om jongeren van andere politieke organisaties te ontmoeten. Een ervaring die je niet snel meer vergeet!

Het traject bestaat uit 3 delen:

Voorbereidingsavond 1:

9 mei 16:30 tot 21:30 – Eerste bijeenkomst + avondeten + training

Voorbereidingsavond 2:

3 juni 16:30 tot 21:30 – Tweede bijeenkomst + avondeten + training

PJO-Parlement:

27 juni late middag en avond – Eerste onderhandelingen + Overnachting in Den Haag

28 juni hele dag – Vervolg onderhandelingen + Plenair debat + Diner

 

De overnachting, het ontbijt, de lunch en het diner worden allemaal verzorgd door de organisatie. Voor dit traject vragen we een eigen bijdrage van €10. Mocht je dit bedrag te hoog voor jou zijn, neem dan contact op met penningmeester@dwars.org. Dan kan de penningmeester samen met jou naar een uitkomst zoeken.

 

Lijkt je dit leuk? Stuur dan uiterlijk 17 april een motivatiebrief naar politiek secretaris Wouter Ubbink (wouter[at]https://dwars.org). Zet hierin waarom je wil meedoen, welke ervaring je al hebt met debatteren en of je alle dagen die zijn aangegeven beschikbaar bent. Ervaring is niet nodig voor dit traject, iedereen komt in aanmerking om mee te doen. We zoeken naar ervaren debaters, maar ook naar mensen die nog veel kunnen leren. Aanwezigheid op het evenement zelf is een vereiste.

Enthousiast? Solliciteer nu!

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Overig

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022