Overig

Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar

18 november 2020

DWARS heeft Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een politicus, van een andere partij dan GroenLinks, die zich op DWARSe manier inzet voor onze samenleving. Karabulut was eerder gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich nu in als Tweede Kamerlid voor de SP. Karabulut staat bekend als een pacifist: ze is tegen het gebruik van geweld.

De afgelopen maanden stond er onder onze leden een referendum uit waar ze konden stemmen. Andere genomineerden waren Renske Leijten (SP), Kirsten van den Hul (PvdA) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). De meeste stemmen gingen naar Karabulut die strijdt voor gelijkheid en vrede in een onstabiele wereld. Daarnaast is Karabulut een activist in hart en nieren. Vroeger werkte ze bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en ook nu demonstreert ze mee.

Op woensdag 25 november gaat DWARS-voorzitter Sabine Scharwachter online gesprek met Karabulut. Leden van DWARS kunnen dit gesprek online volgen en hebben daarbij ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan het Kamerlid.

Gerelateerd Nieuws

Overig

Ga mee op Lange Reis naar Berlijn!

Hoi lieve DWARSers!

Het is alweer bijna tijd voor één van de hoogtepunten van dit jaar: de…

28 maart 2023
Overig, Politiek, Standpunten

DWARS steunt manifest Toegankelijke Politiek!

Politiek gaat over iedereen en zou dan ook voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dit…

14 maart 2023
Bestuur, Overig

DWARS zoekt een nieuw landelijk bestuur!

Het landelijk bestuur van DWARS is verantwoordelijk voor haast alles wat er gebeurt binnen DWARS….

22 februari 2023