Overig

Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar

18 november 2020

DWARS heeft Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een politicus, van een andere partij dan GroenLinks, die zich op DWARSe manier inzet voor onze samenleving. Karabulut was eerder gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich nu in als Tweede Kamerlid voor de SP. Karabulut staat bekend als een pacifist: ze is tegen het gebruik van geweld.

De afgelopen maanden stond er onder onze leden een referendum uit waar ze konden stemmen. Andere genomineerden waren Renske Leijten (SP), Kirsten van den Hul (PvdA) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). De meeste stemmen gingen naar Karabulut die strijdt voor gelijkheid en vrede in een onstabiele wereld. Daarnaast is Karabulut een activist in hart en nieren. Vroeger werkte ze bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en ook nu demonstreert ze mee.

Op woensdag 25 november gaat DWARS-voorzitter Sabine Scharwachter online gesprek met Karabulut. Leden van DWARS kunnen dit gesprek online volgen en hebben daarbij ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan het Kamerlid.

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Overig

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022