Overig

Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar

18 november 2020

DWARS heeft Sadet Karabulut uitgeroepen tot DWARSe politicus van het jaar. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een politicus, van een andere partij dan GroenLinks, die zich op DWARSe manier inzet voor onze samenleving. Karabulut was eerder gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich nu in als Tweede Kamerlid voor de SP. Karabulut staat bekend als een pacifist: ze is tegen het gebruik van geweld.

De afgelopen maanden stond er onder onze leden een referendum uit waar ze konden stemmen. Andere genomineerden waren Renske Leijten (SP), Kirsten van den Hul (PvdA) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). De meeste stemmen gingen naar Karabulut die strijdt voor gelijkheid en vrede in een onstabiele wereld. Daarnaast is Karabulut een activist in hart en nieren. Vroeger werkte ze bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en ook nu demonstreert ze mee.

Op woensdag 25 november gaat DWARS-voorzitter Sabine Scharwachter online gesprek met Karabulut. Leden van DWARS kunnen dit gesprek online volgen en hebben daarbij ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan het Kamerlid.

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vacature secretaris Integratie, Emancipatie en Diversiteit

De commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de…

09 november 2021
Overig

Vacature secretaris Recht en Democratie

De commissie Recht & Democratie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Recht…

05 november 2021
Overig

Meld je aan voor het activistennetwerk!

Meld je aan voor het activistennetwerk!

We zijn altijd opzoek naar DWARSers die hun stem willen…

08 oktober 2021