Nieuwsberichten,Overig

Meld je nu aan voor het Zomercongres!

21 april 2019

De inschrijvingen voor het Zomercongres zijn geopend!

Op ons Zomercongres bespreken we onze standpunten en onze organisatie, stemmen we over moties en wijzigingsvoorstellen en verkiezen we een nieuw bestuur! Bovendien komen er interessante sprekers, die later bekend zullen worden gemaakt.

Het Zomercongres vindt dit jaar plaats op 15 en 16 juni in Rebelle, Maastricht! 

Een DWARS-congres is de ideale gelegenheid om je DWARSe vrienden bij elkaar te zien, naar interessante sprekers te luisteren en invloed uit te oefenen op het reilen en zeilen van DWARS. Tijdens dit congres presenteert het huidige bestuur het jaarverslag en de financiële balans van het jaar 2018 en zal er een nieuw Landelijk Bestuur worden verkozen, evenals een hoofdredacteur van OverDWARS, een nieuwe Zoekcommissie en leden voor de Raad van Advies. Aanmelden voor het congres kan hier tot en met 6 juni. LET OP: Wil je ook overnachten? Dan kun je je slechts tot 1 juni aanmelden. 

  • Let op: Er is dit Zomercongres de mogelijkheid om twee nachten te blijven slapen (van vrijdag tot zondag). Deze optie wordt gegeven voor leden met lange reistijden die anders niet op tijd bij het congres kunnen zijn op zaterdagochtend. Het aantal bedden hiervoor is daarom beperkt.

Meer informatie over het congres wordt verstuurd in de uitnodigingen en in de congresreader, die je per mail zult ontvangen.


Deadlines

20 mei: Indienen van wijzigingsvoorstellen op het Huishoudelijk Reglement (HR) en de Statuten. Indienen kan hier.

20 mei: Indienen van wijzigingsvoorstellen op het Politiek Programma (PP). Indienen kan hier.

  • Let op: Vooral thema’s die dit jaar nog in de politiek verschijnen zijn relevant voor dit congres. Begin 2020 staat namelijk een programmacongres gepland waar een nieuw Politiek Programma wordt gepresenteerd door de programmacommissie. Indieners worden geadviseerd hun wijzigingsvoorstellen tot een minimum te beperken en in plaats daarvan input te leveren tijdens de inputmomenten van de programmacommissie, of een mail te sturen.

15 juni 18:00: Indienen van moties. Indienen kan hier.

De congresreader wordt inclusief alle tot dan toe ingediende wijzigingsvoorstellen twee tot drie weken voor het congres per uitnodiging naar alle leden opgestuurd en wordt online geüpdatet. Het formulier om amendementen in te dienen op de wijzigingsvoorstellen wordt dan op deze pagina geplaatst.

Tot slot

Voor vragen en opmerkingen over het congres kun je terecht bij Dominique. Heb je bijvoorbeeld extra begeleiding of materialen nodig om het congres toegankelijk of bereikbaar te maken voor jou? Neem dan contact op via secretaris[at]https://dwars.org of +31 6 15 66 86 82.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

DWARSe amendementen op verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA

DWARS heeft verschillende amendementen (wijzigingen) ingediend op het concept-verkiezingsprogramma…

17 september 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023