Nieuwsberichten

Meld je aan voor het najaarscongres

20 september 2016

Het programmacongres is nog niet afgelopen of er staat alweer een nieuw DWARS congres voor de deur, namelijk het najaarscongres 2016. Dit wordt gehouden op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in Breda. Het congres is de algemene ledenvergadering van DWARS, maar in plaats van een saaie vergadering is het bij DWARS traditie om deze vergadering gedurende een heel weekend te combineren met leuke sprekers en workshops over politiek en natuurlijk de legendarische congresfeesten.

Programma

Op het najaarscongres staat o.a. de verkiezing van het nieuwe bestuur op het programma. Dit jaar zullen we voor het eerst een aantal nieuwe bestuursposten verkiezen. Verder zullen de begroting en het beleidsplan voor het komende jaar worden besproken en zal een visiestuk over familierecht worden behandeld.

Inhoudelijk zal het congres in het teken staan de Tweede-Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. We zullen vooruitblikken op het resultaat van GroenLinks tijdens deze verkiezingen maar ook zeker inhoudelijk kijken naar wat er na de verkiezingen in Nederland moet gaan gebeuren. Dit zullen we natuurlijk doen met een aantal GroenLinksers en we kunnen alvast verklappen dat ook de lijstrekker van een andere partij aanwezig zal zijn.

Congrestukken

Je kunt nog tot aanstaande vrijdag stukken indienen voor het congresreader. De deadline voor stukken in de dagkrant is vrijdag 14 oktober. En het indienen van moties kan natuurlijk weer tot op het congres zelf. Stukken indienen doe je door te mailen naar secretaris@dwars.org. Er zal op het congres een wijzigingsvoorstel op het Huishoudelijke regelement worden behandeld. Dit voorstel vind je rechts op deze pagina.

Aanmelden

Je kunt je nu hier aanmelden voor het congres. Je kunt je zowel voor één dag als voor het hele weekend aanmelden. 10 oktober is aanmelddeadline voor slaapplekken en 14 oktober voor het diner. Voorafgaand aan het congres is er op zaterdag 23 oktober een congrestraining. Tijdens deze training wordt er uitleg gegeven over de gang van zaken tijdens een DWARS congres. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden door dit te vermelden op het aanmeldformulier of door te mailen naar secretaris@dwars.org.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022