Nieuwsberichten

Manifest duurzame toekomst

22 februari 2017

Samen met Jan Terlouw en alle politieke jongerenorganisaties waren we vandaag in De Wereld Draait Door. Daar hebben we ons manifest over een duurzame toekomst gepubliceerd. Allemaal zijn we het er over eens: duurzaamheid moet één van de belangrijkste onderdelen worden van het regeerakkoord. We roepen op om duidelijke afspraken te maken die zorgen dat Nederland koploper wordt in het tegengaan van klimaatverandering.

Dit betekent dat we alle wetten voortaan zullen toetsen op het effect op de kwaliteit van de aarde en dat we alle maatregelen nemen die nodig zijn om het klimaatakkoord van Parijs na te leven. Ook zullen we het speelveld voor bedrijven eerlijker maken door multinationials eerlijke belasting te laten betalen.

Het unieke aan het manifest is dat het zo breedgedragen is: van links tot rechts op het politieke spectrum, alle jongeren zien het grote belang om nu actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Als het aan de jongeren ligt is dit dus het eerste wat op tafel ligt tijdens de onderhandelingen van het regeerakkoord! Lees nu de inhoudelijke punten uit het manifest.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Stem tegen de motie om de transgenderwet in te trekken!

Vandaag wordt er een motie van NSC en SGP in stemming gebracht, die oproept om de transgenderwet…

22 april 2024
Internationaal, Nieuwsberichten, Vereniging

Stemadvies Moties GroenLinks-congres

Op zaterdag 20 april houden GroenLinks en de PvdA hun congressen in Omnisport Apeldoorn. Op het…

19 april 2024
DWARS in de media, Internationaal, Nieuwsberichten

Rick in de media over apartheid en Israel-Palestina

Op vrijdag 5 april schoof Rick aan bij het Radio-1 programma Dit is de dag. Daar ging hij in…

08 april 2024