Nieuwsberichten

Manifest duurzame toekomst

22 februari 2017

Samen met Jan Terlouw en alle politieke jongerenorganisaties waren we vandaag in De Wereld Draait Door. Daar hebben we ons manifest over een duurzame toekomst gepubliceerd. Allemaal zijn we het er over eens: duurzaamheid moet één van de belangrijkste onderdelen worden van het regeerakkoord. We roepen op om duidelijke afspraken te maken die zorgen dat Nederland koploper wordt in het tegengaan van klimaatverandering.

Dit betekent dat we alle wetten voortaan zullen toetsen op het effect op de kwaliteit van de aarde en dat we alle maatregelen nemen die nodig zijn om het klimaatakkoord van Parijs na te leven. Ook zullen we het speelveld voor bedrijven eerlijker maken door multinationials eerlijke belasting te laten betalen.

Het unieke aan het manifest is dat het zo breedgedragen is: van links tot rechts op het politieke spectrum, alle jongeren zien het grote belang om nu actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Als het aan de jongeren ligt is dit dus het eerste wat op tafel ligt tijdens de onderhandelingen van het regeerakkoord! Lees nu de inhoudelijke punten uit het manifest.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022