Nieuwsberichten,Persberichten

Laat ons ijs niet smelten!

10 mei 2019

Op donderdag 9 mei, de Dag van Europa, deelde DWARS, GroenLinkse jongeren gratis ijsjes uit op de campus van Wageningen University. De jongerenorganisatie deed dit om op ludieke wijze aandacht te vragen voor de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. 

“We staan hier met de oproep: Laat ons ijs niet smelten! Klimaatverandering heeft veel gevolgen, waaronder het smelten van de poolkappen,” zegt Julia Matser, landelijk voorzitter van DWARS. “Nederland kan zelf stappen zetten, maar uiteindelijk moeten we ook in Europa samenwerken om klimaatverandering echt tegen te gaan.” De jongerenorganisatie roept daarom jongeren op om te stemmen bij de aankomende Europese verkiezingen.

Ondanks tentamens viel de actie goed in de smaak bij studenten: veel studenten kwamen naar buiten om van een ijsje te genieten en met de GroenLinkse jongeren over de Europese verkiezingen te praten. “We zijn helemaal in stijl: blauw ijs met gele sterretjes voor de EU, en het is nog eens veganistisch ook!” vertelt een van de jongeren. 

De jongeren van DWARS gaan nog wel even door met campagnevoeren. Voor de Europese verkiezingen op 23 mei hopen ze zo veel mogelijk jongeren te bereiken. “De gemiddelde leeftijd in het Europees Parlement ligt te hoog: het is belangrijker dat jongeren beter vertegenwoordigd worden.” Tussen de Europese kandidaten voor GroenLinks hebben de DWARSers de twee jonge vrouwen Eline van Nistelrooij en Kim van Sparrentak zitten. Volgens de jongerenorganisatie kunnen Van Nistelrooij en Van Sparrentak ervoor zorgen dat jongeren écht vertegenwoordigd zijn.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek

Uitslag DWARS ledenreferendum linkse samenwerking

De uitslag van het DWARSe Ledenreferendum over linkse samenwerking is binnen. De afgelopen week…

01 juni 2022
Nieuwsberichten

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022
Internationaal, Nieuwsberichten, Politiek

Manifest Solidariteit met Oekraine = Solidariteit met het Volk

Wanneer de rijken oorlog voeren, zijn het de armen die sterven.

Solidariteit met Oekraïne moet…

02 maart 2022