Nieuwsberichten,Persberichten

Laat ons ijs niet smelten!

10 mei 2019

Op donderdag 9 mei, de Dag van Europa, deelde DWARS, GroenLinkse jongeren gratis ijsjes uit op de campus van Wageningen University. De jongerenorganisatie deed dit om op ludieke wijze aandacht te vragen voor de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. 

“We staan hier met de oproep: Laat ons ijs niet smelten! Klimaatverandering heeft veel gevolgen, waaronder het smelten van de poolkappen,” zegt Julia Matser, landelijk voorzitter van DWARS. “Nederland kan zelf stappen zetten, maar uiteindelijk moeten we ook in Europa samenwerken om klimaatverandering echt tegen te gaan.” De jongerenorganisatie roept daarom jongeren op om te stemmen bij de aankomende Europese verkiezingen.

Ondanks tentamens viel de actie goed in de smaak bij studenten: veel studenten kwamen naar buiten om van een ijsje te genieten en met de GroenLinkse jongeren over de Europese verkiezingen te praten. “We zijn helemaal in stijl: blauw ijs met gele sterretjes voor de EU, en het is nog eens veganistisch ook!” vertelt een van de jongeren. 

De jongeren van DWARS gaan nog wel even door met campagnevoeren. Voor de Europese verkiezingen op 23 mei hopen ze zo veel mogelijk jongeren te bereiken. “De gemiddelde leeftijd in het Europees Parlement ligt te hoog: het is belangrijker dat jongeren beter vertegenwoordigd worden.” Tussen de Europese kandidaten voor GroenLinks hebben de DWARSers de twee jonge vrouwen Eline van Nistelrooij en Kim van Sparrentak zitten. Volgens de jongerenorganisatie kunnen Van Nistelrooij en Van Sparrentak ervoor zorgen dat jongeren écht vertegenwoordigd zijn.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten, Politiek, Standpunten

DWARSe amendementen op verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA

DWARS heeft verschillende amendementen (wijzigingen) ingediend op het concept-verkiezingsprogramma…

17 september 2023
Nieuwsberichten

Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van…

11 september 2023
DWARS in de media, Nieuwsberichten, Politiek

Rick in de media over linkse samenwerking en Frans Timmermans

De afgelopen tijd heeft onze voorzitter Rick Timmermans verschillende media-optredens gehad….

24 augustus 2023