Overig

Honderden studenten protesteren tegen verhoging studieschuld

15 september 2018

 Vrijdag 14 november kwamen honderden studenten naar de Dam om met DWARS te protesteren tegen de verhoging van de studieschuld. 

Dit is een plan van minister van Onderwijs Van Engelshoven, die de rente op de studielening wil verhogen. Hierdoor kan studeren duizenden euro’s duurder worden, wordt onderwijs minder toegankelijk en wordt het lastiger voor studenten om later bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten.

Bij het protest spraken Kamerleden Zihni Özdil (GroenLinks) en Frank Futselaar (SP). Özdil liet zich kritisch uit over het plan: “Als een van mijn studenten dit had ingeleverd, had ik het niet eens nagekeken!”

Naast DWARS waren ook jongeren van politieke jongerenorganisaties ROOD en Jonge Socialisten vertegenwoordigd. Ook FNV Jong en studentenorganisaties ASVA en Humanities Rally waren aanwezig.

De studenten bij de demonstratie hadden echter meer om boos over te zijn: deze maatregel is de zoveelste die bijdraagt aan de steeds schrijnender wordende situatie van studenten. Onze voorzitter Julia sprak de demonstranten toe: “Ons werd verteld dat we alles kunnen bereiken. ‘Als je hard je best doet, dan kun je een goeie baan vinden!’ Maar we krijgen geen werk, omdat we geen ervaring hebben, en we krijgen geen ervaring, omdat er geen werk is!” zei ze. “De stressgeneratie staat op. En de stressgeneratie zegt: beloofd is beloofd. Maar beloftes zijn gebroken, en genoeg is genoeg.”

 

Foto: Romy Fernandez

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vragenlijst Beginselprogramma

De Programmacommissie heeft een vragenlijst gemaakt met negen vragen over het beginselprogramma….

05 juni 2023
Overig

DWARS geld verdwenen

Dit was een 1 april grap!

De afgelopen maanden is er achter de schermen het een en ander…

01 april 2023
Overig

Minimale leeftijd DWARS verlaagd: “Iedereen moet kunnen meedoen”

Dit is een 1 april-grap
DWARS verlaagt minimale leeftijd 

DWARS pleit al jaren voor meer…

01 april 2022