Overig

Honderden studenten protesteren tegen verhoging studieschuld

15 september 2018

 Vrijdag 14 november kwamen honderden studenten naar de Dam om met DWARS te protesteren tegen de verhoging van de studieschuld. 

Dit is een plan van minister van Onderwijs Van Engelshoven, die de rente op de studielening wil verhogen. Hierdoor kan studeren duizenden euro’s duurder worden, wordt onderwijs minder toegankelijk en wordt het lastiger voor studenten om later bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten.

Bij het protest spraken Kamerleden Zihni Özdil (GroenLinks) en Frank Futselaar (SP). Özdil liet zich kritisch uit over het plan: “Als een van mijn studenten dit had ingeleverd, had ik het niet eens nagekeken!”

Naast DWARS waren ook jongeren van politieke jongerenorganisaties ROOD en Jonge Socialisten vertegenwoordigd. Ook FNV Jong en studentenorganisaties ASVA en Humanities Rally waren aanwezig.

De studenten bij de demonstratie hadden echter meer om boos over te zijn: deze maatregel is de zoveelste die bijdraagt aan de steeds schrijnender wordende situatie van studenten. Onze voorzitter Julia sprak de demonstranten toe: “Ons werd verteld dat we alles kunnen bereiken. ‘Als je hard je best doet, dan kun je een goeie baan vinden!’ Maar we krijgen geen werk, omdat we geen ervaring hebben, en we krijgen geen ervaring, omdat er geen werk is!” zei ze. “De stressgeneratie staat op. En de stressgeneratie zegt: beloofd is beloofd. Maar beloftes zijn gebroken, en genoeg is genoeg.”

 

Foto: Romy Fernandez

Gerelateerd Nieuws

Overig

Ga mee op Lange Reis naar Berlijn!

Hoi lieve DWARSers!

Het is alweer bijna tijd voor één van de hoogtepunten van dit jaar: de…

28 maart 2023
Overig, Politiek, Standpunten

DWARS steunt manifest Toegankelijke Politiek!

Politiek gaat over iedereen en zou dan ook voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Helaas is dit…

14 maart 2023
Bestuur, Overig

DWARS zoekt een nieuw landelijk bestuur!

Het landelijk bestuur van DWARS is verantwoordelijk voor haast alles wat er gebeurt binnen DWARS….

22 februari 2023