Overig

Honderden studenten protesteren tegen verhoging studieschuld

15 september 2018

 Vrijdag 14 november kwamen honderden studenten naar de Dam om met DWARS te protesteren tegen de verhoging van de studieschuld. 

Dit is een plan van minister van Onderwijs Van Engelshoven, die de rente op de studielening wil verhogen. Hierdoor kan studeren duizenden euro’s duurder worden, wordt onderwijs minder toegankelijk en wordt het lastiger voor studenten om later bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten.

Bij het protest spraken Kamerleden Zihni Özdil (GroenLinks) en Frank Futselaar (SP). Özdil liet zich kritisch uit over het plan: “Als een van mijn studenten dit had ingeleverd, had ik het niet eens nagekeken!”

Naast DWARS waren ook jongeren van politieke jongerenorganisaties ROOD en Jonge Socialisten vertegenwoordigd. Ook FNV Jong en studentenorganisaties ASVA en Humanities Rally waren aanwezig.

De studenten bij de demonstratie hadden echter meer om boos over te zijn: deze maatregel is de zoveelste die bijdraagt aan de steeds schrijnender wordende situatie van studenten. Onze voorzitter Julia sprak de demonstranten toe: “Ons werd verteld dat we alles kunnen bereiken. ‘Als je hard je best doet, dan kun je een goeie baan vinden!’ Maar we krijgen geen werk, omdat we geen ervaring hebben, en we krijgen geen ervaring, omdat er geen werk is!” zei ze. “De stressgeneratie staat op. En de stressgeneratie zegt: beloofd is beloofd. Maar beloftes zijn gebroken, en genoeg is genoeg.”

 

Foto: Romy Fernandez

Gerelateerd Nieuws

Overig

Vacature secretaris Integratie, Emancipatie en Diversiteit

De commissie Integratie, Emancipatie en Diversiteit is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de…

09 november 2021
Overig

Vacature secretaris Recht en Democratie

De commissie Recht & Democratie is op zoek naar een secretaris!

Wat doet de commissie Recht…

05 november 2021
Overig

Meld je aan voor het activistennetwerk!

Meld je aan voor het activistennetwerk!

We zijn altijd opzoek naar DWARSers die hun stem willen…

08 oktober 2021